Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Η άγνωστη ελληνική «λίμνη του Θησαυρού»
[News]: Η άγνωστη ελληνική «λίμνη του Θησαυρού»

[News]: Η άγνωστη ελληνική «λίμνη του Θησαυρού»

Μια ξεχωριστή γωνιά της Ελλάδας

Υπάρχουν πολλές γωνιές της Ελλάδας άγνωστες και ανεξερεύνητες. Και μερικές που είναι πραγματικοί θησαυροί. Ή έχουν ακόμη και το ίδιο όνομα.

Όπως για παράδειγμα, η άγνωστη σε πολλούς «λίμνη του Θησαυρού». Μια λίμνη που βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Δράμα. Μια τοποθεσία ιδιαίτερης ομορφιάς που σε κάνει ν’ απορείς πόσες ομορφιές έχει ακόμη και η Ελλάδα και δεν τις έχεις ανακαλύψει. Το σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγείς ευχάριστα, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv . Είναι σίγουρα, λοιπόν, ένας προορισμός που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου όταν βρεθείς με την πρώτη ευκαιρία στην περιοχή αυτή. Μέχρι τότε, μπορείς να κάνεις ένα ψηφιακό ταξίδι ως εκεί…

Η άγνωστη ελληνική «λίμνη του Θησαυρού»

Η Λίμνη Θησαυρού είναι, λοιπόν, μια τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε ύστερα από κατασκευή φράγματος στον ποταμό Νέστο και υπάγεται στο νομό Δράμας . Το μέγιστο βάθος της λίμνης είναι 147 μέτρα, το μήκος της 32 χιλιόμετρα και το πλάτος της ξεκινά από τα 320 και φτάνει τα 2.700 μέτρα ανάλογα με το σημείο. Ο υδροηλεκτρικός σταθμός του Θησαυρού αποτελείται από τρεις μονάδες. Μάλιστα το ύψος του φράγματος του Θησαυρού είναι 175 μέτρα και θεωρείται το υψηλότερο φράγμα της Ελλάδος. Είναι άγνωστο, πάντως το πώς προέκυψε το όνομα της λίμνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!