Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Αυτό είναι το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό – Πότε έρχεται και πώς εκδίδεται
[News]: Αυτό είναι το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό – Πότε έρχεται και πώς εκδίδεται

[News]: Αυτό είναι το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό – Πότε έρχεται και πώς εκδίδεται

Τις λεπτομέρειες για τη χρήση του παρουσίασε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Τη μορφή και τη διαδικασία που απαιτείται για την έκδοση του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού (EU Digital Covid Certificate) παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής (28/05) ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης , σε εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη , του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά .

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, «το πιστοποιητικό πρέπει να είναι κοινό για όλους στην ΕΕ». Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό EU Digital Covid Certificate θα είναι μία πλατφόρμα, στην οποία οι ευρωπαίοι πολίτες θα «ανεβάζουν» είτε τη βεβαίωση εμβολιασμού τους, είτε τη βεβαίωση ότι έχουν νοσήσει και διαθέτουν ανοσία, είτε το αποτέλεσμα PCR, rapid ή self test, που έχουν κάνει πριν ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο κ. Πιερρακάκης χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο κι ανέφερε πως οι πολίτες θα μπορούν να μπουν στην Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα, gov.gr , και να εκδίδουν αυτό το ψηφιακό πιστοποιητικό, χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους. «Όταν το έγγραφο έχει εκδοθεί, θα υπάρχει πλατφόρμα εξακρίβωσης, το οποίο μας το παρείχε η ΕΕ. Επομένως θα υπάρχει QR code που θα δείχνει πως το έγγραφο είναι αυθεντικό και σωστό», εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!