Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Αυτό είναι το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα που έχει πέσει επιβεβαιωμένα μετεωρίτης
[News]: Αυτό είναι το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα που έχει πέσει επιβεβαιωμένα μετεωρίτης

[News]: Αυτό είναι το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα που έχει πέσει επιβεβαιωμένα μετεωρίτης

Μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά σου…

Τα παράξενα μέρη και γεγονότα της Ελλάδας είναι σε μια μεγάλη λίστα και όσο την εξερευνούμε τόσο πιο πολύ μας αρέσει να την ανακαλύπτουμε.

Ένα από αυτά τα παράξενα λοιπόν είναι και η μοναδική επιβεβαιωμένη πτώση μετεωρίτη στη χώρα μας. Ξέρεις πού έχει συμβεί και πότε; Το πιθανότερο είναι πως όχι! Κι όμως αυτό το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα που έχει πέσει επιβεβαιωμένα μετεωρίτης είναι στις Σέρρες. Η ιστορία αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα που έχει πέσει επιβεβαιωμένα μετεωρίτης

Υπάρχει, λοιπόν, ένα σημείο στη χώρα μας στο οποίο υπάρχει η μοναδική επιβεβαιωμένη πτώση μετεωρίτη πριν πολλά χρόνια. Ονομάζεται SERES και η ανακάλυψή του έγινε το 1818. Και μπορεί ο μετεωρίτης να έπεσε στην Ελλάδα αλλά σήμερα βρίσκεται ως έκθεμα στο NhM Naturhistorisches Museum Wien της Βιέννης.

Ο μετεωρίτης έπεσε στις Σέρρες το 1818 και έγινε αντιληπτός από δύο Γερμανούς που βρίσκονταν κοντά. Ήταν εκείνοι που το παρέδωσαν, μάλιστα, στον Οθωμανό διοικητή της περιοχής. Ωστόσο ο τελευταίος δεν το αξιολόγησε ως κάτι σημαντικό με αποτέλεσμα να περάσει ως δώρο στον Γερμανό γιατρό του.

Αφού είχε φτάσει αλλάζοντας χέρια στον καθηγητή χημείας, Αντρέα Σέρερ ο μετεωρίτης δωρίσθηκε τελικά το 1844 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης. Αποτελεί τελικώς τον μοναδικό μετεωρίτη ο οποίος έχει βρεθεί μέχρι σήμερα σε ελληνικό έδαφος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!