Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Αυτές είναι οι κυρώσεις που ετοιμάζει η ΕΕ για την Τουρκία
[News]: Αυτές είναι οι κυρώσεις που ετοιμάζει η ΕΕ για την Τουρκία

[News]: Αυτές είναι οι κυρώσεις που ετοιμάζει η ΕΕ για την Τουρκία

Διπλωματικός πυρετός για την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο

Το βλέμμα στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα έχει στρέψει η ΕΕ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα αφορούν μόνο μεμονωμένα πρόσωπα.

Η Deutsche Welle δημοσιεύει ρεπορτάζ σχετικά με τις κυρώσεις που εξετάζει η ΕΕ να επιβάλλει στην Άγκυρα, και μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι θα επιβληθούν και σε εταιρείες που μετέχουν στις παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες. Επίσης, σε τράπεζες που χρηματοδοτούν τις ιδιοκτήτριες εταιρείες αλλά και τα πλοία και γεωτρύπανα, για τα οποία θα κλείσουν τα λιμάνια της ΕΕ και δεν θα μπορούν να προμηθεύονται ανταλλακτικά.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι θα μπορούσαν επίσης να επιβληθούν κυρώσεις κατά ολόκληρων κλάδων της τουρκικής οικονομίας. Ειδικότερα αυτό αφορά τομείς «στους οποίους η οικονομία της Τουρκίας είναι στενά συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή» αλλά και την τελωνειακή ένωση – που διευκολύνει μια σχεδόν αφορολόγητη διακίνηση εμπορευμάτων μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ.

Στο πλαίσιο των κυρώσεων θα μπορούσε να αποφασιστεί ακόμη και ο οριστικός τερματισμός των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, κάτι που απαιτεί ανοικτά η Αυστρία.

Από την άλλη, συνεχίζεται ο διπλωματικός πυρετός για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!