Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Αυστρία: Ο υπουργός Εξωτερικών δεν αποκλείει να κλείσουν ξανά τα σύνορα
[News]: Αυστρία: Ο υπουργός Εξωτερικών δεν αποκλείει να κλείσουν ξανά τα σύνορα

[News]: Αυστρία: Ο υπουργός Εξωτερικών δεν αποκλείει να κλείσουν ξανά τα σύνορα

«Φυσικά ο στόχος μας είναι να μην ξανασυμβεί αυτό»

Ένα νέο κλείσιμο των συνόρων εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού, δεν αποκλείει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), «το ότι βάλαμε τώρα στο πράσινο κάποιες χώρες, δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, και εάν είναι απαραίτητο θα λάβουμε φυσικά και πάλη τα κατάλληλα μέτρα».

«Φυσικά ο στόχος μας είναι να μην ξανασυμβεί αυτό, στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε την ελευθερία των ταξιδιών το συντομότερο δυνατό και αυτό δεν είναι πολυτέλεια τον 21ο αιώνα, είναι αναγκαιότητα», ωστόσο κάθε βήμα ανοίγματος «συνδέεται με έναν ορισμένο υπολειπόμενο κίνδυνο», καθώς «με την πανδημία δεν έχουμε ακόμη ξεπεράσει το βουνό», διευκρινίζει.

Ο ίδιος εμφανίζεται πεπεισμένος ότι τυχόν εστίες θα μπορούσαν να τεθούν υπό έλεγχο «τοπικά ή τουλάχιστον περιφερειακά» και ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί μία «διαρροή» σε άλλες χώρες.

Βασιζόμενος προφανώς στην εμπειρία που αποκτήθηκε στο πρώτο κύμα, σημειώνει πως «στην περίπτωση ενός δεύτερου κύματος, είμαι πεπεισμένος ότι θα αντιδράσουμε πολύ διαφορετικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο (σ.σ. από ό,τι στο πρώτο κύμα) και ότι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ενεργούσαν “πολύ πιο συντονισμένα».

Ταυτόχρονα, ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ υπεραμύνεται της απόφασης του υπουργείου Εξωτερικών να πιστοποιήσει ότι, ανεξάρτητα από το άνοιγμα των συνόρων, όλες οι χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο ασφάλειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!