Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Αυστρία: 4 άνθρωποι κατηγορούνται για την εξάπλωση του κοροναϊού
[News]: Αυστρία: 4 άνθρωποι κατηγορούνται για την εξάπλωση του κοροναϊού

[News]: Αυστρία: 4 άνθρωποι κατηγορούνται για την εξάπλωση του κοροναϊού

Μολύνθηκαν 6.000 άτομα ενώ έκαναν διακοπές

Την υπόθεση των μολύνσεων τουριστών από κοροναϊό στο χειμερινό θέρετρο Ίσγκλ, στο αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, ερευνά εδώ και αρκετές εβδομάδες η Εισαγγελία. Τα όσα συνέβησαν εκεί τον περασμένο Μάρτιο, έγιναν πρωτοσέλιδες ειδήσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ αποδίδονται και κατηγορίες για συγκάλυψη των ευθυνών, οι οποίες εστιάζονται σε τέσσερα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία αναφέρονται ως κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται σήμερα (30/09) η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση, οι έρευνες στρέφονται πλέον εναντίον του δημάρχου του Ίσγκλ, Βέρνερ Κουρτς, του διοικητή της επαρχίας Λάντεκ, του Μάρκους Μάας, και δύο συνεργατών του, με την κατηγορία για διακινδύνευση ανθρώπων με μεταδοτικές ασθένειες από πρόθεση η αμέλεια.

Χωρίς να θέλει να σχολιάσει τα ονόματα που είχαν αναφερθεί νωρίτερα ως κατηγορούμενοι, η Εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι τέσσερα άτομα αναφέρονται επί του παρόντος ως ύποπτοι, σημειώνοντας ότι η εξέταση των πλέον των 10.000 σελίδων αποδεικτικών στοιχείων οδήγησε στο συμπέρασμα πως πρέπει να εξεταστεί λεπτομερέστερα η υπόθεση της εφαρμογής ορισμένων διατάξεων στο Ίσγκλ και στην κοιλάδα Πάτσναουν.

Σε αυτές περιλαμβάνονται οι περιορισμοί κυκλοφορίας στο Ίσγκλ, οι οποίοι είχαν οδηγήσει στην αιφνίδια αναχώρηση εκατοντάδων παραθεριστών και στην καραντίνα στην κοιλάδα Πάτσναουν και υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές για το πότε τέθηκαν σε ισχύ τα διατάγματα, πώς ανακοινώθηκαν και πώς εκδόθηκαν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του εισαγγελέα Χάνσγεργκ Μάιερ.

Σε σχέση με τις αμφιλεγόμενες εφαρμογές των διατάξεων, ο δήμαρχος του χειμερινού θέρετρου, ενώ χθες δήλωνε ότι δεν γνώριζε τίποτα για έρευνα για το πρόσωπό του, σήμερα επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν έρευνες εναντίον του, και ότι, από όσο ο ίδιος γνωρίζει, αυτές αφορούν το διάταγμα για το κλείσιμο των χιονοδρομικών περιοχών, το οποίο είχε παραλάβει το μεσημέρι της 11ης Μαρτίου, αλλά τοιχοκόλλησε την 14η Μαρτίου, οπότε και άρχισε η ισχύς του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!