Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Αυστηρές προειδοποιήσεις του Μπάιντεν στον Πούτιν
[News]: Αυστηρές προειδοποιήσεις του Μπάιντεν στον Πούτιν

[News]: Αυστηρές προειδοποιήσεις του Μπάιντεν στον Πούτιν

Ο αμερικανός Πρόεδρος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα απαντούν στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας

Η πολιτική της θητείας Τραμπ απέναντι στην Ρωσία χαρακτηρίσθηκε από τον ολοφάνερο θαυμασμό του αμερικανού Προέδρου για τον Βλαντίμιρ Πούτιν , τις κατά παραβίαση κάθε πρωτοκόλλου επαφές του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας και όλα αυτά σε μία ατμόσφαιρα κακοκρυμμένης συνενοχής κορυφής.

Η θητεία του Τζο Μπάιντεν αφήνει οριστικά πίσω αυτήν την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα και ξεκινά σε ριζικά διαφορετικούς τόνους. «Είπα ξεκάθαρα στον Πρόεδρο Πούτιν, με τρόπο πολύ διαφορετικό από τον προκάτοχό μου, ότι ο καιρός οι ΗΠΑ υποχωρούσαν μπροστά στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας… έχει παρέλθει», δήλωσε ο αμερικανός Πρόεδρος κατά την πρώτη του ομιλία με θέμα της εξωτερική πολιτική που εκφώνησε από το State Department.

Ο Τζο Μπάιντεν θέλησε να τονίσει την αντίθεση σε σχέση με την στάση του προκατόχου για να αμβλύνει τις αναμνήσεις από την ανάρμοστη στάση της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου που εξόργισε την αμερικανική πολιτική τάξη, ακόμη και πολλούς Ρεπουμπλικανούς.

Η Ουάσινγκτον υπό τον Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την επέκταση της συνθήκης New Start για τον έλεγχο των στρατηγικών όπλων, της «τελευταίας συνθήκης ανάμεσα στις δύο χώρες» και στο όνομα της «πυρηνικής σταθερότητας», αλλά ο αμερικανός πρόεδρος δεν μάσησε τα λόγια του απέναντι στο Κρεμλίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!