Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Aχτσιόγλου: Ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τους εργαζόμενους εξαιτίας της ΝΔ
[News]: Aχτσιόγλου: Ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τους εργαζόμενους εξαιτίας της ΝΔ

[News]: Aχτσιόγλου: Ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τους εργαζόμενους εξαιτίας της ΝΔ

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκεί η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, σε σημερινή δήλωσή της, κάνοντας λόγο για «ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τους εργαζόμενους, ηθικός αυτουργός της οποίας είναι η κυβέρνηση».

«Στην πρόσφατη έκθεσή της η ΕΚΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση κατά 20% των πτωχεύσεων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με θύματα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις . Τον ίδιο κίνδυνο, μεγάλου αριθμού πτωχεύσεων και κατάργησης πολλών θέσεων εργασίας, προβλέπει και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας», σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου , προσθέτοντας ότι «στην τελευταία έρευνα του ΙΜΕ- ΓΣΕΒΕΕ, περίπου το 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δήλωσαν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν, ποσοστό που αυξάνει στο 56% για τις επιχειρήσεις στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών».

Όπως σχολιάζει, «μπροστά σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τους εργαζόμενους , ηθικός αυτουργός της οποίας είναι η κυβέρνηση με την οικονομική πολιτική που έχει μέχρι σήμερα ασκήσει, η ΝΔ απαντά:

- με τον πτωχευτικό της νόμο που επιβάλλει οριζόντιες γενικευμένες πτωχεύσεις σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και συνταξιούχους

- με άρνηση “κουρέματος” των χρεών της πανδημίας

- με τον εργασιακό της οδοστρωτήρα που βάλλει συλλήβδην κατά εργαζομένων και ανέργων

- με αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Και οι πλέον δύσπιστοι συνειδητοποιούν τη στρατηγική» καταλήγει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά Tags
Έφη Αχτσιόγλου Επιχειρήσεις Εργαζόμενοι

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!