Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Οι 5 κινήσεις για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας στο διαδίκτυο
[News]: Οι 5 κινήσεις για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας στο διαδίκτυο

[News]: Οι 5 κινήσεις για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας στο διαδίκτυο

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τις απάτες

Είναι ξεκάθαρο ότι το ίντερνετ έχει έρθει για να μείνει. Από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τα λάπτοπ, έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Το χρησιμοποιούμε στην εργασία και στη μάθηση, αλλά και σε κάθε κομμάτι της διασκέδασης και ψυχαγωγίας μας.

Δυστυχώς, εδώ εγείρεται το ζήτημα της ιδιωτικότητας. Συχνά λαμβάνουμε μηνύματα spam ή ανησυχούμε για το αν οι μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης του κόσμου καταγράφουν τις αναζητήσεις και τις ιδιωτικές μας συνομιλίες. Μήπως δίνουμε πολλές προσωπικές μας πληροφορίες; Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από απάτες;

1. Προστασία μέσω κωδικών

Εκείνη η μικρή χρωματιστή γραμμή που μας ενημερώνει αν ο κωδικός μας είναι ισχυρός ή όχι είναι σημαντική. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε απλούς κωδικούς όπως 12345 ή το όνομά σας. Είναι πολύ εύκολοι για να τους δοκιμάσει ένας χάκερ. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε κωδικούς με γράμματα, αριθμούς και σύμβολα, κάντε τον κωδικό σας μοναδικό όπως αναφέρει το enallaktikidrasi.com .

2. Προσέχουμε πού δημιουργούμε λογαριασμούς

Δεν δημιουργούνται όλες οι ιστοσελίδες με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα κάποιες από αυτές έχουν αποκλειστικό λόγο ύπαρξης την απάτη. Ναι, υπάρχουν και άνθρωποι με κακές προθέσεις. Και φυσικά δεν θέλετε να δώσετε τα στοιχεία της κάρτας σας σε αυτούς. Δύο εύκολοι τρόποι να το καταλάβουμε είναι: να αναζητήσουμε ανόητα λάθη στην ιστοσελίδα, όπως αναγραμματισμούς και γραμματικά λάθη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!