Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Οι 41 ράβδοι χρυσού, η Γενεύη και ο φόρος των 452.691 ευρώ
[News]: Οι 41 ράβδοι χρυσού, η Γενεύη και ο φόρος των 452.691 ευρώ

[News]: Οι 41 ράβδοι χρυσού, η Γενεύη και ο φόρος των 452.691 ευρώ

Όλο το ιστορικό της υπόθεσης που έφθασε μέχρι το ΣτΕ

Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται τον Σεπτέμβριο του 2006 όταν οι τελωνειακές αρχές κατέσχεσαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» 41 ράβδους χρυσού , προερχόμενες από την Ελβετία, αξίας 656.435 ευρώ.

Ο κάτοχος του χρυσού, ο οποίος συνελήφθη, δεν είχε πληρώσει τους αναλογούντες φόρους που από την αρμόδια ΔΟΥ εκτιμήθηκε ότι αγγίζουν τις 452.691 ευρώ. Από τον έλεγχο φέρεται να προέκυψε ότι το ποσό της αγοράς των 41 κιλών χρυσού, δεν καλυπτόταν από τα δηλωθέντα εισοδήματά.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά η υπόθεση κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε ο κάτοχος των ράβδων χρυσού ο οποίος από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε ότι αποτελούν «οικογενειακή περιουσία από το 1981».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ο χρυσός είχε επενδυθεί σε χρηματιστηριακά προϊόντα από δύο χρηματιστηριακές Ελβετικές εταιρείες και μετά τον θάνατο της μητέρας του, το 2007, αποφασίστηκε από τον ίδιο και τα αδέλφια του να διανεμηθεί η οικογενειακή περιουσία. Αυτός ήταν και για το λόγο αυτό ταξίδεψε στη Γενεύη προκειμένου να πάρει τις ράβδους χρυσού από την Τράπεζα UBS S.A. και στη συνέχεια να προχωρήσει, όπως είπε , σε επενδύσεις στην Ελλάδα. Παράλληλα, ανέφερε πως έλαβε και βεβαιώσεις από τις χρηματιστηριακές εταιρείες ότι παρέλαβε τα 41 κιλά χρυσού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!