Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Τα 12 μέτρα στήριξης των εισοδημάτων για το 2021 ύψους 6,8 δισ. ευρώ
[News]: Τα 12 μέτρα στήριξης των εισοδημάτων για το 2021 ύψους 6,8 δισ. ευρώ

[News]: Τα 12 μέτρα στήριξης των εισοδημάτων για το 2021 ύψους 6,8 δισ. ευρώ

Αναστέλλεται η εισφορά αλληλεγγύης για 1,2 εκατ. φορολογούμενοι – Τα νησιά στο οποία καταργείται ο ΕΝΦΙΑ

Τα 12 μέτρα στήριξης των εισοδημάτων, συνολικής αξίας 6,8 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, εξειδίκευσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το σημαντικότερο ανάμεσά τους είναι η κατάργηση για το 2021 της εισφοράς αλληλεγγύης για περίπου 1,2 εκατομμύρια μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και φορολογούμενους με εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, από την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης εξαιρούνται μόνο τα εισοδήματα από συντάξεις και τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία που καταβάλλονται σε υπαλλήλους του δημοσίου τομέα.

Ωστόσο, ωφελούνται και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι που έχουν επιπλέον εισοδήματα από τυχόν άλλες πηγές, όπως π.χ. ενοίκια, αφού η απαλλαγή αφορά εισοδήματα και όχι φορολογούμενους. Η συνολική ενίσχυση της οικονομίας το προσεχές διάστημα, προσθέτοντας και τους πόρους που θα διοχετευθούν μέσω του τραπεζικού συστήματος, θα ανέλθει περίπου στα 10 δισ. ευρώ, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας. Παράλληλα, όπως είπε, η κυβέρνηση διατηρεί και εφεδρείες για μελλοντικές παρεμβάσεις, ανάλογα με τη δυναμική των εξελίξεων.

Επίσης ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε τα 28 μικρά νησιά για τα οποία καταργείται ο ΕΝΦΙΑ διευκρινίζοντας ότι η απαλλαγή αφορά φυσικά πρόσωπα που έχουν κύρια κατοικία στις περιοχές αυτές, και καλύπτει τη συνολική περιουσία που διαθέτουν στις εν λόγω περιοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!