Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: 10 λόγοι που ιδρώνουμε τη νύχτα – Πότε απαιτείται συμβουλή γιατρού
[News]: 10 λόγοι που ιδρώνουμε τη νύχτα – Πότε απαιτείται συμβουλή γιατρού

[News]: 10 λόγοι που ιδρώνουμε τη νύχτα – Πότε απαιτείται συμβουλή γιατρού

Θεραπεία και πρόληψη νυχτερινών εφιδρώσεων

Είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποιος να ιδρώνει περιστασιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν ο καιρός είναι ζεστός ή φοράει πάρα πολλά ρούχα στο κρεβάτι. Νυχτερινή εφίδρωση είναι η υπερβολική έκκριση ιδρώτα, σε βαθμό που να διαταράσσει τον ύπνο.

Όπως αναφέρει το healthstories.gr ο Δρ Roger Henderson εξετάζει τις πιθανές αιτίες των νυχτερινών εφιδρώσεων και τον τρόπο αντιμετώπισής τους και «αποκαλύπτει» ποιες είναι οι 10 πιο συχνές αιτίες νυχτερινού ιδρώτα που συνήθως βλέπουν οι γιατροί:

Η εμμηνόπαυση

Πάνω από το 80% των γυναικών εμφανίζουν σοβαρές εξάψεις τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα κατά την εμμηνόπαυση, και αυτές προκαλούνται από τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πάνω από τις μισές γυναίκες διαπιστώνουν ότι έχουν ιδρώτες και εξάψεις πριν παρατηρήσουν οποιαδήποτε αλλαγή στον κανονικό εμμηνορροϊκό κύκλο τους. Οι νυχτερινές εφιδρώσεις που συνδέονται με την εμμηνόπαυση μπορούν να αντιμετωπιστούν με θεραπεία αντικατάστασης ορμονών (HRT)

Άγχος

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει νυχτερινές εφιδρώσεις λόγω του τρόπου με τον οποίο το σώμα μας αντιδρά στο άγχος. Το σοβαρό άγχος ενεργοποιεί αντιδράσεις όπως η εφίδρωση και ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός. Άλλα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν εφιάλτες, αισθήματα ανησυχίας και φόβου, πεπτικά προβλήματα, ανεξήγητους πόνους, αλλαγές στη διάθεση και αίσθημα κόπωσης και γενικά αδιαθεσία. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν πιστεύετε ότι έχετε συμπτώματα που συνδέονται με το άγχος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!