Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ζυμώνεται» η πλατφόρμα face control στην εστίαση
[Η Ναυτεμπορική]: «Ζυμώνεται» η πλατφόρμα face control στην εστίαση

[Η Ναυτεμπορική]: «Ζυμώνεται» η πλατφόρμα face control στην εστίαση

Των Σοφίας Εμμανουήλ και Βάσως Βεγίρη

Σε αναμονή για το ορόσημο της 15ης Ιουλίου είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης, ενώ αναπτύσσεται η πλατφόρμα που θα «τσεκάρει» πιστοποιητικά εμβολιασμένων, βεβαιώσεις νόσησης από Covid-19 και αποτελέσματα διαγνωστικών τεστ.

Δύο εβδομάδες πριν από την υιοθέτηση του νέου μοντέλου λειτουργίας των καταστημάτων τους σε εσωτερικούς χώρους δεν έχουν αποκρυσταλλωμένη άποψη για το πώς θα λειτουργήσουν. «Όποιος πει ότι έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη θα πει ψέματα», απαντά χαρακτηριστικά σε σχετικό ερώτημα της «Ν» ο Γιάννης Λιάρος, διευθυντής του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ). Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του τελούν εν αναμονή της οριστικοποίησης του πλαισίου που θα διέπει την υποδοχή των πελατών στα καταστήματα, αμιγή ή μικτά.

Στο επίκεντρο είναι ο τρόπος διασταύρωσης των στοιχείων των τεστ, τα οποία περιέχουν και προσωπικά δεδομένα. Ως εκ τούτου, οι επιχειρηματίες της εστίασης πιέζουν για ένα μοντέλο απολύτως απλό και χρηστικό. Επιζητούν να είναι πολύ ξεκάθαρο στον πελάτη υπό ποιες προϋποθέσεις θα εισέρχεται σε ένα κατάστημα αλλά και στον υπάλληλο του καταστήματος πώς θα διασταυρώνει στοιχεία πιστοποιητικών και τεστ με γρήγορο και απλό τρόπο. «Πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες του συστήματος, καθώς μιλάμε για την είσοδο κάθε μαγαζιού», σημειώνει σχετικά ο κ. Λιάρος.

Έντονη η ανησυχία

«Φοβόμαστε τις επεξηγήσεις μήπως εξελιχθούν σε πιο εφιαλτικές από αυτό που φαίνεται σήμερα», σημειώνει από την πλευρά της η κ. Μαρία Μποτονάκη, εκπρόσωπος του δικτύου Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης (ΚΕΕ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!