Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ζεύγος Γκέιτς: Η «δίκαιη» κατανομή των εμβολίων θα μας κάνει όλους πιο ασφαλείς
[Η Ναυτεμπορική]: Ζεύγος Γκέιτς: Η «δίκαιη» κατανομή των εμβολίων θα μας κάνει όλους πιο ασφαλείς

[Η Ναυτεμπορική]: Ζεύγος Γκέιτς: Η «δίκαιη» κατανομή των εμβολίων θα μας κάνει όλους πιο ασφαλείς

Δίκαιη κατανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού ζητά το ζεύγος Γκέιτς σε συνέντευξη του στους Financial Times.

«Σε αυτήν την αβέβαιη στιγμή, γνωρίζουμε σίγουρα δύο πράγματα: θέλουμε να τερματίσουμε την πανδημία του κορωνοϊου το συντομότερο δυνατόν και θέλουμε να σώσουμε όσες πιο πολλές ζωές μπορούμε. Για αυτόν τον λόγο, οι επιστήμονες παντού αγωνίζονται να δημιουργήσουν εμβόλια. Ορισμένες χώρες αγοράζουν ήδη δόσεις, ακόμη και πριν ολοκληρωθεί η έρευνα και η ανάπτυξη. Όμως, η μελέτη που κυκλοφόρησε σήμερα δείχνει ότι πρέπει να στραφούμε σε μια πιο συντονισμένη προσέγγιση σύντομα, αλλιώς όλοι θα κατευθυνθούμε σε μια μεγαλύτερης διάρκειας, θανατηφόρο πανδημία», δηλώνουν.

Το ίδρυμά μας, συνεχίζει το ζευγάρι, ζήτησε από τους μοντελιστές στο εργαστήριο Mobs του Northeastern University να εξετάσουν δύο διαφορετικά σενάρια. «Στο ένα, περίπου 50 χώρες με υψηλό εισόδημα μονοπωλούν τις πρώτες 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου. Στο άλλο, οι δόσεις κατανέμονται παγκοσμίως με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας και όχι τον πλούτο της», εξηγούν.

«Η ομάδα του Mobs Lab έχει μοντελοποιήσει την παγκόσμια μετάδοση γρίπης εδώ και χρόνια, οπότε είναι σε καλή θέση για να κάνει προβλέψεις. Η πρόκληση αυτή τη φορά είναι να λάβουμε υπόψη τα αμέτρητα άγνωστα στοιχεία σχετικά με τη μελλοντική πορεία αυτής της ασθένειας. Δεν υπάρχουν ιστορικά μοτίβα για να βγουν συμπεράσματα, οπότε η ομάδα διεξήγαγε αυτά που είναι γνωστά ως ”αντιπαραδείγματα”, εξετάζοντας τι θα συνέβαινε εάν ένα εμβόλιο ήταν διαθέσιμο από τα μέσα Μαρτίου», συνεχίζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!