Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το ζεστό μπάνιο αντικαθιστά επάξια το τζόκινγκ
[Η Ναυτεμπορική]: Το ζεστό μπάνιο αντικαθιστά επάξια το τζόκινγκ

[Η Ναυτεμπορική]: Το ζεστό μπάνιο αντικαθιστά επάξια το τζόκινγκ

Ερευνητές στην Βρετανία έχουν ευχάριστα νέα για όσους θα προτιμούσαν αντί να πάνε μετά την δουλειά στο γυμναστήριο ή για τζόκινγκ να χωθούν μέσα στην μπανιέρα τους με ζεστό νερό. Η μελέτη που έκαναν δείχνει ότι το συχνό ζεστό μπάνιο έχει παρόμοια οφέλη με το περπάτημα, το τρέξιμο ή το ποδήλατο. Την μελέτη διεξήγαγαν ειδικοί του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι και διαπίστωσαν ότι το ζεστό μπάνιο αυξάνει την ροή του αίματος, την θερμοκρασία του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και η σωματική άσκηση.

Εκτιμούν ότι τα ζεστά μπάνια μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία, να ενισχύσουν την κυτταρική ανάπτυξη και την επιδιόρθωση κυτταρικών ζημιών. Άλλα οφέλη που εντόπισαν οι ερευνητές είναι τα μειωμένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, μείωση των φλεγμονών και καλύτερος έλεγχος των επιπέδων του σακχάρου για όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Τα ζεστά μπάνια μπορούν επίσης σύμφωνα με τους ερευνητές να λειτουργήσουν και ως αντικαταθλιπτική μέθοδος. Δυστυχώς όμως τα ζεστά μπάνια σε σχέση με την σωματική άσκηση δεν μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της μυϊκής μάζας, της βελτίωση της οστικής πυκνότητας και την απώλεια λίπους. Όμως οι ερευνητές επισημαίνουν ότι αν τα ζεστά μπάνια συνδυαστούν με σωματική άσκηση και σάουνα τα οφέλη για τον οργανισμό είναι πολλαπλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!