Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Ζαχαριάδης: Προσπάθεια ΝΔ ιδιωτικοποίησης του Δημοσίου με απρόβλεπτες συνέπειες
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Ζαχαριάδης: Προσπάθεια ΝΔ ιδιωτικοποίησης του Δημοσίου με απρόβλεπτες συνέπειες

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Ζαχαριάδης: Προσπάθεια ΝΔ ιδιωτικοποίησης του Δημοσίου με απρόβλεπτες συνέπειες

Για πρωτοφανή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Δημοσίου, με απρόβλεπτες, όπως υποστηρίζει, συνέπειες για την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών, την προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, εγκαλεί την κυβέρνηση ο τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κ. Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι ο υπουργός Εργασίας Κώστας Χατζηδάκης ανακοίνωσε τη συμμετοχή ιδιωτών στη διαδικασία έκδοσης συντάξεων, ενώ είχε προετοιμάσει το έδαφος λίγες μέρες πριν, επιτιθέμενος στους υπαλλήλους του υπουργείου του διότι, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, τόλμησαν να διατυπώσουν – σύμφωνα με την υποχρέωση που έχουν από το νόμο – τη διαφωνία τους με τη νομιμότητα συγκεκριμένης διοικητικής πράξης. «Η στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων και η δημιουργία συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού αποτελεί άλλωστε προσφιλή πρακτική της παράταξης της ΝΔ», προσθέτει.

«Μετά την τοποθέτηση μετακλητών σε θέσεις της πάγιας διοικητικής ιεραρχίας ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, μετά την συνεχή εκχώρηση σημαντικών αρμοδιοτήτων της δημόσιας διοίκησης σε ιδιώτες μέσω συμβάσεων έργου (συνήθως με απευθείας αναθέσεις σε αρεστούς και φίλους), η κυβέρνηση προχωρά στην ανάθεση κρίσιμων πεδίων της κοινωνικής ασφάλισης σε ιδιώτες. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Δημοσίου, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών, την προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κ.α.», σημειώνει ο κ. Ζαχαριάδης.

«Ας υπενθυμίσει κάποιος στον κ. Χατζηδάκη και τους συνοδοιπόρους του στην κυβέρνηση των «Αρίστων» τα αυτονόητα: Η στελέχωση της δημόσιας διοίκησης από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους και η άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων από αυτούς δεν αποτελεί ιδεοληψία. Αποτελεί συνταγματική υποχρέωση και αποσκοπεί στη διασφάλιση των αρχών της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας της διοικητικής δράσης», συμπληρώνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!