Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση δημιουργεί περιβάλλον για νέα μνημόνια
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση δημιουργεί περιβάλλον για νέα μνημόνια

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση δημιουργεί περιβάλλον για νέα μνημόνια

«Πάμε πολύ χειρότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην ύφεση, θα είμαστε πολύ πάνω στην αύξηση της ανεργίας, θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη έκρηξη των ανισοτήτων. Η κυβέρνηση απαντά στην ύφεση, με ύφεση, δημιουργεί ένα περιβάλλον για νέα μνημόνια», τόνισε σε συνέντευξή του ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο, του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής στη Β1 βορείου τομέα Αθηνών, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» και με αφορμή τον Προϋπολογισμό, πρόσθεσε ότι η πτώση της οικονομίας για το 2020 θα είναι βαθύτερη και πιο σκληρή από την ύφεση που είχαμε σε στα πιο σκληρά χρόνια των μνημονίων. Αν σε αυτό, είπε, συνυπολογίζετε ότι έχουμε περάσει και την μνημονική περιπέτεια τότε τα πράγματα πραγματικά είναι αδιέξοδα για μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον εάν είναι ήττα τελικά η απόφαση της τελευταίας Ευρωσυνόδου σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά και με την οποία οι κυρώσεις για την Τουρκία πάνε από Μάρτιο απάντησε ότι «Δεν θέλω να λέω τέτοιες εκφράσεις σε τόσο σοβαρά θέματα. Είναι σοβαρή και σημαντική υποχώρηση. Το κείμενο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Δεκέμβρη σε διατυπώσεις είναι πίσω από το κείμενο του Οκτώβρη.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προβαίνει σε καμία αυτοκριτική για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα και δικαιολογίες να δημιουργήσει μια τεχνητή επικοινωνιακή φούσκα. Η εξωτερική πολιτική, η διπλωματία και οι διεθνείς σχέσεις είναι πολύ σοβαρά ζητήματα για τέτοια τεχνάσματα και τέτοιους πειραματισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!