Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ξέρεις πόσο μολύνεις το περιβάλλον κάθε φορά που πίνεις καφέ;
[Η Ναυτεμπορική]: Ξέρεις πόσο μολύνεις το περιβάλλον κάθε φορά που πίνεις καφέ;

[Η Ναυτεμπορική]: Ξέρεις πόσο μολύνεις το περιβάλλον κάθε φορά που πίνεις καφέ;

Όταν απολαμβάνει κάποιος στο σπίτι του, στο γραφείο ή σε κάποιο κατάστημα τον καφέ του δεν έχει σίγουρα κατά νου ότι εκείνη τη στιγμή συμβάλει στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι κάθε φορά που βάζουμε καφέ στο ποτήρι μας ταυτόχρονα στέλνουμε και κάποιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Η Λούσι Ζαμπορόφσκα, μια γιατρός που ζει στο Κάρντιφ στην Ουαλία, αν και φανατική φίλη του καφέ αποφάσισε να διερευνήσει την μόλυνση που παράγεται για να πιεί το αγαπημένο της ρόφημα. Δημιούργησε μια πλατφόρμα στην οποία μπορεί κάποιος να διαπιστώσει πόσο διοξείδιο του άνθρακα στέλνει στην ατμόσφαιρα από την κατανάλωση καφέ που κάνει.

Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να υπολογίσει πόσες κούπες καφέ πίνει κάθε εβδομάδα. Βάζοντας κάποιος τον αριθμό των καφέδων που έχει πιεί η πλατφόρμα του δείχνει την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα από την κατανάλωση καφέ που έκανε. Η πλατφόρμα δίνει μάλιστα στους χρήστες μια λίστα με τους πιο δημοφιλείς τύπους καφέ (εσπρέσο, λάτε, καπουτσίνο, Americano κ.α.) για να καταγράψουν αναλυτικά τον αριθμό των καφέδων που έχουν πιεί ανά είδος καφέ σε περίπτωση που κάποιοι πίνουν περισσότερα από ένα είδος καφέ στην καθημερινότητα τους.

Στη συνέχεια η πλατφόρμα υπολογίζει την περιβαλλοντική επίπτωση που υπάρχει ανάλογα με το είδος του καφέ και τις διαδικασίες καλλιέργειας που απαιτούνται για την παραγωγή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!