Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. οι νεκροί της πανδημίας- Η Ινδία επισκιάζει ΗΠΑ και Βρετανία
[Η Ναυτεμπορική]: Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. οι νεκροί της πανδημίας- Η Ινδία επισκιάζει ΗΠΑ και Βρετανία

[Η Ναυτεμπορική]: Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. οι νεκροί της πανδημίας- Η Ινδία επισκιάζει ΗΠΑ και Βρετανία

Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων από Covid-19 έχει φτάσει τα 4 εκατομμύρια, καθώς οι ανισότητες στην πρόσβαση στα εμβόλια αφήνει τα φτωχότερα έθνη εκτεθειμένα σε εστίες περισσότερων μολυσματικών στελεχών.

Παρόλο που η ταχεία διάθεση των εμβολίων επιτρέπει την επιστροφή σε μια μορφής κανονικότητα σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, χρειάστηκαν μόλις 82 ημέρες για να καταγραφεί το τελευταίο εκατομμύριο θανάτων. Το τρίτο εκατομμύριο θανάτων είχε χρειαστεί 92 ημέρες για να καταγραφεί, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς. Ο πραγματικός αριθμός των θανάτων θα μπορούσε, ωστόσο, να είναι πολύ υψηλότερος από αυτό που αναφέρθηκε λόγω ασυνεπειών στην καταμέτρηση σε όλο τον κόσμο.

Ο αναπτυσσόμενος κόσμος επωμίζεται έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό θανάτων. Η Ινδία αντιπροσώπευε το 26% της αύξησης από τα 3 εκατομμύρια στα 4 εκατομμύρια θανάτους, και η Βραζιλία περίπου το 18%. Συγκριτικά, οι ΗΠΑ, όπου έχουν χορηγηθεί περισσότερα από 332 εκατομμύρια δόσεις, αντιπροσώπευαν περίπου το 4% της αύξησης. Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσώπευε μόνο 1.000 από τους επιπλέον θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία.

«Η ισότητα των εμβολίων είναι η μεγαλύτερη άμεση ηθική δοκιμασία της εποχής μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες με αφορμή το θλιβερό ορόσημο. «Είναι επίσης πρακτική αναγκαιότητα. Μέχρι να εμβολιαστούν όλοι, όλοι απειλούνται», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!