Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ξεκινά η κατασκευή του εργοστασίου της κινεζικής Sinopharm στο Βελιγράδι
[Η Ναυτεμπορική]: Ξεκινά η κατασκευή του εργοστασίου της κινεζικής Sinopharm στο Βελιγράδι

[Η Ναυτεμπορική]: Ξεκινά η κατασκευή του εργοστασίου της κινεζικής Sinopharm στο Βελιγράδι

Στο Ζεμούν του Βελιγραδίου ξεκίνησε την Πέμπτη η κατασκευή εργοστασίου για την παραγωγή των εμβολίων της κινεζικής εταιρείας Sinopharm.

Το εργοστάσιο αξίας 30 εκατ. ευρώ πρόκειται για κοινή επένδυση της Σερβίας, της Κίνας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Θα καταλαμβάνει έκταση 11.800 τετραγωνικών μέτρων κατά την αρχική φάση, θα παράγει περίπου 30 εκατ. εμβόλια ετησίως και θα έχει χωρητικότητα 40 εκατ.

Σύμφωνα με το πλάνο, το εργοστάσιο θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, με τα εμβόλια της Sinopharm να συσκευάζονται στο εργοστάσιο της Hemofarm.

Την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου για το εργοστάσιο παρακολούθησε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος είπε ότι θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στον κόσμο, όπου το κινεζικό εμβόλιο θα βελτιωθεί και, στο μέλλον, θα γεμίσει με νέα συστατικά.

Το πρώτο τμήμα θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους, ενώ το τμήμα για την παραγωγή της δραστικής ουσίας στο εμβόλιο θα ολοκληρωθεί έως το 2023, πρόσθεσε ο Βούτσιτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!