Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Α. Ξανθός: Χρειαζόμαστε μόνιμους και όχι εργαζόμενους «μιας χρήσης»  
[Η Ναυτεμπορική]: Α. Ξανθός: Χρειαζόμαστε μόνιμους και όχι εργαζόμενους «μιας χρήσης»  

[Η Ναυτεμπορική]: Α. Ξανθός: Χρειαζόμαστε μόνιμους και όχι εργαζόμενους «μιας χρήσης»  

«Είμαστε ήδη στο 2ο κύμα της πανδημίας, η πίεση στο ΕΣΥ έχει αυξηθεί και οι αντοχές του ανθρώπινου δυναμικού του δοκιμάζονται καθημερινά. Είναι απολύτως προφανές ότι σ’ αυτή τη φάση δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή ‘διαρροή’ συμβασιούχων οποιασδήποτε μορφής από τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, οι οποίοι όπως όλοι γνωρίζουμε καλύπτουν προσωρινά πάγιες και διαρκείς ανάγκες», δήλωσε σήμερα ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία Ανδρέας Ξανθός με σχετικό δελτίο τύπου.

Ο Α. Ξανθός τόνισε ότι:
«Η κυβέρνηση προχώρησε πρόσφατα σε νομοθετική ρύθμιση παράτασης μέχρι 31-12-2020 των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού που έληγαν αυτήν την περίοδο, από την οποία όμως εξαιρέθηκαν αναιτιολόγητα κάποιες κατηγορίες συμβασιούχων όπως διοικητικό προσωπικό, τεχνικοί, βοηθητικό προσωπικό κλπ. Οι εργαζόμενοι αυτοί συνεισφέρουν επίσης στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και η επικείμενη αποχώρηση-απόλυσή τους, εκτός από το ότι συνιστά ανισότιμη μεταχείριση σε σχέση με συναδέλφους τους άλλων ειδικοτήτων, θα δημιουργήσει και σημαντικά κενά στη στελέχωση πολλών δημόσιων δομών υγείας όλης της χώρας.Είναι λοιπόν απολύτως επιβεβλημένη και δίκαιη η αντίστοιχη παράταση των συμβάσεων και σ’ αυτές τις κατηγορίες λοιπού επικουρικού προσωπικού. Ο Τομέας Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί τροπολογία που θα καταθέσει σε προσεχές ν/σ της κυβέρνησης για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας».

Τέλος, ο τομεάρχης υγείας επεσήμανε για ακόμη μια φορά την ανάγκη να παραταθούν οι συμβάσεις των υγειονομικών υπαλλήλων αλλά και να γίνουν επιπλέον προσλήψεις υπογραμμίζοντας ότι:

«Γενικότερα, οι αυξημένες ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, καθιστούν μονόδρομο την ανανέωση της θητείας όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν στο ΕΣΥ (επικουρικοί γιατροί, λοιπό επικουρικό προσωπικό, συμβασιούχοι ΟΑΕΔ) τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021, με ταυτόχρονη δρομολόγηση 15.000 μόνιμων προσλήψεων με ειδική μοριοδότηση προϋπηρεσίας των υπηρετούντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!