Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: WSJ: Η Tesla απέτυχε να παρακολουθήσει τα tweets του Έλον Μασκ
[Η Ναυτεμπορική]: WSJ: Η Tesla απέτυχε να παρακολουθήσει τα tweets του Έλον Μασκ

[Η Ναυτεμπορική]: WSJ: Η Tesla απέτυχε να παρακολουθήσει τα tweets του Έλον Μασκ

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, παραβίασε πέρυσι δύο φορές μια πολιτική που έχει οριστεί από το δικαστήριο και προβλέπει τη χρήση του Twitter, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η πολιτική αυτή προβλέπει ότι τα tweets του Μασκ πρέπει να λαμβάνουν την έγκριση των δικηγόρων της εταιρείας, σύμφωνα με αρχεία που επικαλείται η Wall Street Journal.

Η Tesla και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) διευθέτησαν τη διαδικασία επιβολής το 2018 έπειτα από ισχυρισμούς ότι ο Μασκ διέπραξε απάτη μέσω ενός tweet σχετικά με μια πιθανή εξαγορά της εταιρείας του.

Ο Μασκ πλήρωσε 20 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει την υπόθεση, η Tesla πλήρωσε επίσης 20 εκατ. δολάρια. Ο Μασκ συμφώνησε επίσης να θέσει τις δημόσιες δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό την επίβλεψη των δικηγόρων της Tesla.

Σε αλληλογραφία που στάλθηκε στην Tesla το 2019 και το 2020, η SEC είπε ότι τα tweets του Μασκ σχετικά με τον όγκο παραγωγής σε συστήματα παραγωγής ηλιακής ενέργειας σε στέγες της Tesla και την τιμή της μετοχής της δεν είχαν υποβληθεί στην απαιτούμενη προέγκριση από τους δικηγόρους της εταιρείας.

Οι επικοινωνίες, οι οποίες δεν έχουν αναφερθεί στο παρελθόν, επισημαίνουν την τρέχουσα ένταση μεταξύ της κορυφαίας ρυθμιστικής αρχής του έθνους και του Μασκ, ο οποίος χλευάζει δημόσια τη SEC ακόμη και μετά την επίλυση των αξιώσεων απάτης με την εταιρεία.

Η SEC είπε στην Tesla τον Μάιο του 2020 ότι η εταιρεία είχε αποτύχει «να εφαρμόσει αυτές τις διαδικασίες και τους ελέγχους παρά τις επανειλημμένες παραβιάσεις του Μασκ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!