Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Wizz Air -EasyJet : Να συγχωνευθούν ή να εξαγοραστούν, λέει ο CEO της Ryanair
[Η Ναυτεμπορική]: Wizz Air -EasyJet : Να συγχωνευθούν ή να εξαγοραστούν, λέει ο CEO της Ryanair

[Η Ναυτεμπορική]: Wizz Air -EasyJet : Να συγχωνευθούν ή να εξαγοραστούν, λέει ο CEO της Ryanair

Οι αερομεταφορείς Wizz Air και EasyJet θα πρέπει να συγχωνευθούν ή να πωληθούν σε άλλους αερομεταφορείς. Αυτή είναι η άποψη του διευθύνοντα συμβούλου της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, στον απόηχο της είδησης ότι η EasyJet απέρριψε πρόταση εξαγοράς από ανώνυμο μνηστήρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πρόταση ήταν της Wizz Air .

Η προσέγγιση αυτή ήταν το πρώτο σημάδι ζυμώσεων στην ευρωπαϊκή βιομηχανία που υπέστη σοβαρό πλήγμα για 18 μήνες και εδώ και καιρό θεωρείται ώριμη για αναδιάρθρωση.

«Τόσο η EasyJet όσο και η Wizz είτε θα πρέπει είτε να εξαγοραστούν είτε ενωθούν μαζί », δήλωσε στους Financial Times ο Ο’ Λίρι.

Όπως είπε, μεγάλοι αερομεταφορείς όπως η ιδιοκτήτρια της British Airways IAG, η Lufthansa ή η Air France θα μπορούσαν τελικά να προσπαθήσουν να αγοράσουν ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρείες, είτε πρόκειται για ανταγωνιστές χαμηλού κόστους είτε για μικρότερες αεροπορικές εταιρείες.

Για τον ίδιο, ένας συνδυασμός μεταξύ Wizz και EasyJet θα είχε νόημα, δεδομένου ότι και οι δύο τρέχουν στόλους αποτελούμενους μόνο από Airbus και καλύπτουν διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

Μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε στη φιλόδοξη Wizz ένα άμεσο μεγάλο αποτύπωμα στη δυτική Ευρώπη , μια περιοχή στην οποία μεταβαίνει αργά μετά την ανάπτυξη της στην εγχώρια αγορά της στην ανατολική Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια.

Όμως, όπως και η Ryanair, έχει δημιουργήσει ένα φοβερό μοντέλο λειτουργίας διατηρώντας το δικό της λειτουργικό κόστος πολύ χαμηλό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!