Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Wall Street: Το καλύτερο τρίμηνο από το 1998
[Η Ναυτεμπορική]: Wall Street: Το καλύτερο τρίμηνο από το 1998

[Η Ναυτεμπορική]: Wall Street: Το καλύτερο τρίμηνο από το 1998

Σε τροχιά ανόδου βρίσκει τους δείκτες των αμερικανικών μετοχών η τελευταία συνεδρίαση του καλύτερου τριμήνου για τη Wall Street από το 1998. Μετά τη βουτιά του Μαρτίου ο δείκτης S&P 500, o πλέον αντιπροσωπευτικός της αμερικανικής αγοράς, ανέκαμψε έως και 44% από τα χαμηλά του έτους για να δει τα κέρδη του να μετριάζονται στο δεύτερο μισό του Ιουνίου. Ολοκληρώνει το δεύτερο τρίμηνο με κέρδη 19%.

Πλέον ο αμερικανικός δείκτης μετά και τη σημερινή του άνοδο κατά περίπου 1% (και με λίγες ώρες να απομένουν για την εκπνοή της συνεδρίασης) απέχει μόλις 4,6% από τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν στις αρχές του έτους.

Ο Dow Jones με τα 30 βαριά χαρτιά της Wall Street που σήμερα ενισχύεται ελαφρά είχε επίσης ένα εντυπωσιακό τρίμηνο με κέρδη 17%. Καταγράφει απώλειες της τάξης του 10% στο εξάμηνο.

Την παράσταση έχουν ωστόσο κλέψει αναμφίβολα οι τεχνολογικές μετοχές, που έχουν και μεγαλύτερη βαρύτητα στον Nasdaq. O τελευταίος απογειώθηκε 30% στο δεύτερο τρίμηνο και έτσι υπερκάλυψε το χαμένο έδαφος του πρώτου. Καταγράφει κέρδη 11,5% από τις αρχές του έτους. Για τον Nasdaq το δεύτερο τρίμηνο ήταν το καλύτερο από το 2001.

naftemporiki.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!