Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: H Wall Street αποκτά μεγαλύτερη παρουσία στη Σαγκάη
[Η Ναυτεμπορική]: H Wall Street αποκτά μεγαλύτερη παρουσία στη Σαγκάη

[Η Ναυτεμπορική]: H Wall Street αποκτά μεγαλύτερη παρουσία στη Σαγκάη

Της Ζωρζέτ Ζολώτα
zzol@naftemporiki.gr

Παρά το μεγάλο ρήγμα που έχει ανοιχτεί στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, οι ισχυρές τράπεζες της Wall Street εισχωρούν δυναμικά στις αγορές κεφαλαίου της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου. Σκοπός τους είναι να κατοχυρώσουν την παρουσία τους σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά, καθώς το Πεκίνο υλοποιεί σταδιακά μεταρρυθμίσεις για την απελευθέρωση του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Όπως παρατηρεί ο Πάτρικ Τζένκινς, αρθρογράφος των Financial Times, αν και το 2020 ήταν το έτος που κλιμακώθηκαν οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, θυμίζοντας τη μεγάλη αποξένωση των ΗΠΑ με τη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του ΄80, αποτέλεσε επίσης το έτος που το Πεκίνο άνοιξε τις πύλες του στη Wall Street μετά από την χρηματοοικονομική απελευθέρωση που συντελείται σταδιακά εδώ και μια 20ετία. Οι JPMorgan, Goldman Sachs και Morgan Stanley έχουν προχωρήσει ήδη σε ενέργειες για να επεκτείνουν την επιρροή τους στη Σαγκάη, το χρηματοοικονομικό κέντρο της Κίνας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Αύξηση των ροών στις κινεζικές αγορές

Το Πεκίνο ξεκίνησε βαθμιαία το άνοιγμα της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Πρώτα ελήφθησαν πρωτοβουλίες που επιτρέπουν την αύξηση των ροών κεφαλαίων από το εξωτερικό. Στις αρχές Οκτωβρίου, η εταιρεία χρηματιστηριακών δεικτών FTSE Russel ανακοίνωσε πως σε έναν χρόνο θα συμπεριλάβει κινεζικά χρεόγραφα στον δείκτη World Government Bond Index.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!