Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Η βαθύτερη ύφεση σε 41 χρόνια
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Η βαθύτερη ύφεση σε 41 χρόνια

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Η βαθύτερη ύφεση σε 41 χρόνια

Την μεγαλύτερη ύφεση από το 1979 κατέγραψε η βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2020 (Ιανουάριος -Μάρτιος). To AΕΠ συρρικνώθηκε κατά 2,2% όπως έδιεξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία, έναντι αρχικής εκτίμησης για πτώση 2%.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας, είναι πιθανό η οικονομία της Βρετανίας να καταγράψει ύφεση 20% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας έγιναν περισσότερο αισθητές από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Σε ομιλία του ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε ένα σχέδιο για την επιτάχυνση της ανάκαμψης της βρετανικής οικονομίας, με μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές ύψους 5 δισ. λιρών. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί γρήγορα ώστε να στηρίξει τις θέσεις εργασίας, ενώ επιδιώκει την «αναβάθμιση» της οικονομίας με σκοπό να επωφεληθεί ολόκληρη η χώρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών αυξήθηκε στα 21,1 δισ. λίρες – 3,8% του ΑΕΠ – το πρώτο τρίμηνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!