Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν ρεκόρ
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν ρεκόρ

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν ρεκόρ

Οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο σκαρφάλωσαν σε επίπεδα-ρεκόρ τον Αύγουστο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του δείκτη Τιμών Κατοικίας Halifax, αν και οι συναλλαγές και ο ρυθμός πληθωρισμού επιβραδύνθηκαν καθώς χαλάρωναν τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης.

Το μέσο κόστος ενός ακινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε 0,7 % τον περασμένο μήνα σε 262,954 λίρες, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί.

Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 9,9% , ή κατά 23,600 λίρες, από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τιμές θα μπορούσαν να αρχίσουν να «χαλαρώνουν» δεδομένου ότι ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού των τιμών των κατοικιών έφτασε στο χαμηλό πέντε μηνών του 7,1 %, από 7,6 % τον Ιούλιο.

Οι συναλλαγές μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου μειώθηκαν κατά 14 % σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, ενώ τα στοιχεία της Τράπεζες της Αγγλίας δείχνουν ότι ο αριθμός των στεγαστικών δανείων που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση αγοράς κατοικίας μειώθηκε κατά 6 % τον Ιούλιο.

«Δεδομένων των γρήγορων κερδών που σημειώθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες, η άνοδος του Αυγούστου ήταν σχετικά μέτρια», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Halifax Ράσελ Γκάλεϊ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!