Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Τέλος η καραντίνα για εμβολιασμένους που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Τέλος η καραντίνα για εμβολιασμένους που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Τέλος η καραντίνα για εμβολιασμένους που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

Οι στενές επαφές όσων ανθρώπων στη Βρετανία είναι θετικοί στην Covid-19 δεν θα χρειάζεται να απομονώνονται εάν έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή εάν είναι κάτω των 18 ετών, ανακοίνωσε ο Σατζίντ Τζαβίντ στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, η πολιτική θα τεθεί σε ισχύ από τις 16 Αυγούστου. Οι ενήλικες θα πρέπει να έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου τουλάχιστον 10 ημέρες νωρίτερα.

«Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ακολουθήσουμε μια προσέγγιση βάσει κινδύνου που να αναγνωρίζει τα τεράστια οφέλη που παρέχουν τα εμβόλια τόσο σε ανθρώπους που λαμβάνουν τη δόση όσο και στα αγαπημένα τους πρόσωπα», δήλωσε ο κ. Τζαβίντ.

Ωστόσο, θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα εφόσον έχουν θετικό τεστ για τον κορωνοϊό, όπως ίσχυε άλλωστε ως τώρα.

Το τέλος της αυτο-απομόνωσης για όσους είναι κάτω των 18 ετών, περισσότερες λεπτομέρειες για την οποία θα δοθούν από τον υπουργό παιδείας, Γκάβιν Ουίλιαμσον, αργότερα την Τρίτη, έρχεται μετά από στοιχεία που έδειξαν ότι 641.000 παιδιά βρίσκονται εκτός των τάξεων λόγω Covid.

Σε μια άλλη ένδειξη της πιο αισιόδοξης προσέγγισής του για να ανοίξει ξανά η χώρα, ο κ. Τζαβίντ ξεκίνησε την ανακοίνωσή του λέγοντας στους βουλευτές ότι «η ελευθερία βρίσκεται στα μάτια μας για άλλη μια φορά» και ότι ήρθε η ώρα να τερματίσουμε τους κανόνες από πάνω προς τα κάτω και να βασιστούμε περισσότερο στην «προσωπική ευθύνη και κοινή λογική» .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!