Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Συζητήσαμε να εκδιώξουμε τον Τζόνσον από πρωθυπουργό, δηλώνει ο Ντ. Κάμινγκς
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Συζητήσαμε να εκδιώξουμε τον Τζόνσον από πρωθυπουργό, δηλώνει ο Ντ. Κάμινγκς

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Συζητήσαμε να εκδιώξουμε τον Τζόνσον από πρωθυπουργό, δηλώνει ο Ντ. Κάμινγκς

Ο πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού, ο Ντόμινικ Κάμινγκς δήλωσε ότι συζήτησε την πιθανότητα ανατροπής του Μπόρις Τζόνσον λίγο μετά τον εκλογικό θρίαμβο του 2019, καθώς οι υπέρμαχοι του Brexit είχαν παραγκωνιστεί στην Ντάουνιγκ Στριτ.

Ο Κάμινγκς είπε στο BBC – στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη από τότε που έφυγε από το πόστο του πρωθυπουργικού συμβούλου – ότι από τον Ιανουάριο του 2020, μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2019, ο Τζόνσον «δεν είχε ένα σχέδιο» και η τότε σύντροφος του πρωθυπουργού Κάρι Σίμοντς – που είναι σήμερα σύζυγός του – ήθελε να παραγκωνίσει τον Κάμινγκς και πρώην συναδέλφους του της καμπάνιας υπέρ του Brexit (Vote Leave), κρατώντας τους μακριά από σημαντικές κυβερνητικές αποφάσεις.

«(Οι άνθρωποι) έλεγαν ήδη: ‘Μέχρι το καλοκαίρι, είτε θα έχουμε φύγει εμείς από εδώ είτε θα είμαστε στη διαδικασία να προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από τον (Τζόνσον) και να τοποθετήσουμε κάποιον άλλο για πρωθυπουργό», είπε ο Κάμινγκς.

Σε αποσπάσματα της τηλεοπτικής συνέντευξης που δημοσιεύτηκαν σήμερα ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι δίσταζε να επιβάλει lockdown το προηγούμενο φθινόπωρο για να περιορίσει την εξάπλωση της Covid-19 καθώς πίστευε ότι οι άνθρωποι που πέθαιναν από τη νόσο «ήταν κυρίως όλοι όσοι είναι άνω των 80 ετών».

Η κυβέρνηση δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολίου για τις δηλώσεις Κάμινγκς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!