Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Σφοδρή επίθεση Κάμινγκς στον Τζόνσον για τη διαχείριση της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Σφοδρή επίθεση Κάμινγκς στον Τζόνσον για τη διαχείριση της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Σφοδρή επίθεση Κάμινγκς στον Τζόνσον για τη διαχείριση της πανδημίας

«Καταπέλτης» κατά του Μπόρις Τζόνσον ήταν ο πρώην σύμβουλός του Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον του κοινοβουλίου για να ενημερώσει για τη διαχείριση της πανδημίας και τα «μαθήματα που μπορούν να αντληθούν από αυτήν». Ο κ. Κάμινγκς έκανε λόγο για «καταστοφική διαχείριση» από πλευράς της κυβέρνησης Τζόνσον, προσθέτοντας μάλιστα πως ο Βρετανός πρωθυπουργός υποτίμησε τόσο την επικινδυνότητα της νόσου, που στις αρχές του 2020 σκεφτόταν να του χορηγηθεί ο ιός μπροστά στην κάμερα, ώστε «να αποδείξει πως ήταν κάτι ήσσονος σημασίας».

Ο κ. Κάμινγκς καταφέρθηκε και κατά του υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ, λέγοντας πως θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί από το αξίωμά του για «ψευδείς ισχυρισμούς» αναφορικά με την περίθαλψη των ασθενών.

Ο Κάμινγκς, ο οποίος εγκατέλειψε την κυβέρνηση στα τέλη του περασμένου έτους, δήλωσε ότι το βρετανικό υπουργείο υγείας ήταν «καταστροφή », ότι οι δυτικές κυβερνήσεις απέτυχαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και ότι το βρετανικό κράτος δεν ήταν προετοιμασμένο για την πανδημία.

«Όταν λαός μας χρειαζόταν περισσότερο, η κυβέρνηση απέτυχε», είπε. «Νομίζω ότι είναι προφανές ότι ο δυτικός κόσμος, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, απέτυχε εντελώς να δει τον καπνό μέχρι να χτυπήσει ο συναγερμός τον Ιανουάριο, δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό.»

Χαρακτήρισε το βρετανικό κράτος ως ένα «ξεπερασμένο σύστημα που λειτουργεί από ανίκανους ερασιτέχνες που αντιστέκονται σε οποιαδήποτε καινοτομία που θα τους φέρει πιο κοντά στον σύγχρονο κόσμο».

«Θα έπρεπε να είχε απολυθεί ο Χάνκοκ»

«Νομίζω ότι ο υπουργός Υγείας, έπρεπε να απολυθεί για τουλάχιστον 15, 20 πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του ότι είπε ψέματα σε όλους σε πολλές περιπτώσεις μετά από συναντήσεις στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου και δημόσια», δήλωσε ο Κάμινγκς στην κοινοβουλευτική επιτροπή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!