Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Ρεκόρ τριετίας για τη μεταποίηση τον Δεκέμβριο
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Ρεκόρ τριετίας για τη μεταποίηση τον Δεκέμβριο

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Ρεκόρ τριετίας για τη μεταποίηση τον Δεκέμβριο

Ο δείκτης μέτρησης της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Βρετανία σημείωσε άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο της τριετίας τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι επιχειρήσεις έσπευσαν να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο μεταποιητικός PMI για τον Δεκέμβριο σημείωσε άνοδο στις 57,5 μονάδες έναντι των 55,6 μονάδων του Νοεμβρίου, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2017 και ελαφρώς υψηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις για 57,3 μονάδες.

Τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, για τον Οκτώβριο, έδειξαν ότι η εργοστασιακή παραγωγή διαμορφώθηκε 7,1% χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος, κυρίως χάρη στη μειωμένη ζήτηση των κλάδων που έρχονται σε άμεση επαφή με τους καταναλωτές, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Ο διευθυντής του IHS Markit, Ρομπ Ντόμπσον, δήλωσε ότι δεν πίστευε ότι η αύξηση της δραστηριότητας του Δεκεμβρίου θα διαρκούσε.

«Οι πελάτες, ιδίως εκείνοι που εδρεύουν στην ΕΕ, προχώρησαν σε αγορές, ενισχύοντας προσωρινά τις πωλήσεις. Φαίνεται πιθανό ότι αυτή η ώθηση θα αντιστραφεί τους πρώτους μήνες του 2021, κάνοντας ένα αδύναμο ξεκίνημα για το έτος», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!