Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Η πρώτη κρίση που δεν οφείλεται στην πανδημία, ίσως είναι μια κρίση του Brexit
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Η πρώτη κρίση που δεν οφείλεται στην πανδημία, ίσως είναι μια κρίση του Brexit

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Η πρώτη κρίση που δεν οφείλεται στην πανδημία, ίσως είναι μια κρίση του Brexit

Αν και η κατάσταση δείχνει βελτιωμένη, οι εικόνες της περασμένης εβδομάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πρωτόγνωρες, με τα πρατήρια καυσίμων να αδειάζουν. Η σοβαρή έλλειψη οδηγών φορτηγών προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, με πολλά φορτηγά να ακινητοποιούνται, ενώ εγείρονται και ανησυχίες εν όψει των Γιορτών.

Λίγα πράγματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον εκνευρισμό στο νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, και ένα από αυτά ήταν σίγουρα ο Όλαφ Σολτς, οριακά νικητής των γερμανικών εκλογών, ο οποίος την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης, δήλωσε ότι το Brexit είναι ο λόγος που οι Βρετανοί κάνουν ουρές σε βενζινάδικα όπως το 1974. Ο κ. Σολτς είπε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου σε δημοσιογράφους ότι η ελευθερία κινήσεων που εγγυάται η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είχε ανακουφίσει την έλλειψη οδηγών φορτηγών στη Βρετανία που εμποδίζει τις εταιρείες πετρελαίου να προμηθεύουν βενζινάδικα σε όλη τη χώρα.

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να πείσουμε τους Βρετανούς να μην εγκαταλείψουν την ένωση», είπε ο κ. Σολτς, όταν ρωτήθηκε για την κρίση στη Βρετανία. «Τώρα αποφάσισαν διαφορετικά και ελπίζω ότι θα διαχειριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν.»

Για τους απλούς ανθρώπους, όπως γράφουν οι New York Times η κριτική του κ. Σολτς μπορεί επίσης να μοιάζει με… . Η Βρετανία δεν συζητά πλέον για το Brexit.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!