Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: «Με προσοχή» η αναθεώρηση της ταξιδιωτικής λίστας
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: «Με προσοχή» η αναθεώρηση της ταξιδιωτικής λίστας

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: «Με προσοχή» η αναθεώρηση της ταξιδιωτικής λίστας

Την αυστηρή πολιτική που έχει υιοθετήσει στα διεθνή ταξίδια ενδέχεται να διατηρήσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τις επόμενες εβδομάδες, υποβαθμίζοντας τις ελπίδες για σημαντική ανάκαμψη των αεροπορικών και τουριστικών επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι ετοιμάζονται να αναθεωρήσουν την «πράσινη» λίστα των χωρών που θεωρούνται ασφαλείς για ταξίδια αναψυχής την Πέμπτη, αλλά η κυβέρνηση είναι πιθανό να παραμείνει προσεκτική ενόψει της αυξανόμενης απειλής ενός νέου κύματος λοιμώξεων , δήλωσε στο Bloomberg άτομο εξοικειωμένο με το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας βρίσκεται στην «πορτοκαλί» λίστα της Βρετανίας.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι ενώ ήθελε να επιτρέψει τα ταξίδια στο εξωτερικό, η κυβέρνηση δεν θα «διστάσει» να μεταφέρει χώρες που ήταν προηγουμένως ασφαλείς στη λίστα υψηλού κινδύνου εάν επιδεινωθεί η υγειονομική τους κατάσταση αναφορικά με την πανδημία.

Το Joint Biosecurity Centre της κυβέρνησης θα κάνει τις σχετικές συστάσεις σχετικά με την ασφάλεια των ταξιδιών, πρόσθεσε.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και πρέπει να συνεχίσουμε να βάζουμε τις χώρες στην κόκκινη λίστα και την πορτοκαλί λίστα, όταν αυτό είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Τζόνσον μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Δεν θα διστάσουμε να μετακινήσουμε χώρες από την πράσινη λίστα στην πορτοκαλί λίστα ή την κόκκινη λίστα, εάν πρέπει να το κάνουμε. Προτεραιότητα αποτελεί η συνέχιση της διάθεσης εμβολίων, η προστασία του λαού αυτής της χώρας», συνέχισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!