Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Πώς το boom στην αγορά κατοικίας αποσταθεροποιεί τις τοπικές κοινότητες
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Πώς το boom στην αγορά κατοικίας αποσταθεροποιεί τις τοπικές κοινότητες

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Πώς το boom στην αγορά κατοικίας αποσταθεροποιεί τις τοπικές κοινότητες

Η αγορά κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει θέσει σε κίνδυνο ορισμένες ομάδες εργαζομένων που ζουν σε αγροτικές και παράκτιες περιοχές, συνεισφέροντας στην έλλειψη δεξιοτήτων που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες τουρισμού και φιλοξενίας στις οποίες βασίζονται οι τοπικές οικονομίες.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (ONS), οι τιμές κατοικιών τον Ιούλιο τριπλασίασαν το εθνικό ποσοστό του 8 % σε ορισμένες αγροτικές και παράκτιες περιοχές. Έτσι, το Conwy στη Βόρεια Ουαλία κατέγραψε ετήσιο ποσοστό 25 %, το North Devon 22,5 % και το Richmondshire στο Yorkshire Dales αυξήθηκαν 21 %, συνεχίζοντας μια τάση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19.

Η πανδημία «τροφοδότησε τη δημοτικότητα των παραθαλάσσιων κατοικιών και οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται ταχύτερα από την εαρινή παλίρροια», δήλωσε η Κέιτ Άλεν, ιδιοκτήτρια του Salcombe Finest για ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών.

«Δεδομένου ότι ο τοπικός μισθός είναι χαμηλότερος από τον εθνικό μέσο όρο αλλά οι τιμές των ακινήτων είναι από τις υψηλότερες στη χώρα, η αγορά κατοικίας δεν είναι προσεγγίσιμη για τους περισσότερους εργάτες και τις οικογένειες που θέλουν να μεγαλώσουν σε μέγεθος, κάτι που αποσταθεροποιεί τις κοινότητες», πρόσθεσε επίσης.

Αντίθετα, οι επτά περιοχές που κατέγραψαν πτώση τον ίδιο μήνα ήταν όλες οι περιοχές του Λονδίνου, αντανακλώντας τη μετατόπιση των προτιμήσεων των καταναλωτών προς μεγαλύτερα ακίνητα σε λιγότερο πολυσύχναστα μέρη, καθώς περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, τουλάχιστον για όσο το καθιστά απαραίτητο ο Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!