Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Πληθωρισμό κόστους-ρεκόρ «δείχνει» ο PMI
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Πληθωρισμό κόστους-ρεκόρ «δείχνει» ο PMI

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Πληθωρισμό κόστους-ρεκόρ «δείχνει» ο PMI

Οι εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν τον ισχυρότερο πληθωρισμό κόστους σε περισσότερες από δύο δεκαετίες τον Νοέμβριο, εντείνοντας την πίεση στην Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκια ήδη από αυτόν τον μήνα.

Ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 58,2 μονάδες ένατι 57,8 μονάδων τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 57,3 μονάδες. Ο PMI υπηρεσιών έπεσε στις 58,6 μονάδες έναντι 59,1 μονάδων τον Οκτώβριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 58,5 μονάδες.

Τα στοιχεία προσθέτουν στοιχεία για μια ευρεία αύξηση των τιμών σε ολόκληρη την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της BOE (Bank of England) είπαν ότι θα απαιτήσει αυστηρότερη νομισματική πολιτική .

Ενώ η κεντρική τράπεζα ήταν απρόθυμη να διευκρινίσει πότε θα ενεργήσει, οι επενδυτές θεωρούν την αύξηση των επιτοκίων στις 16 Δεκεμβρίου ως σχεδόν βεβαιότητα. Η έρευνα υποδεικνύει επίσης ισχύ στην οικονομία που είναι πιθανό να προκαλέσει άνοδο ανάπτυξης στο τέλος του έτους μετά από επιβράδυνση τους τελευταίους μήνες.

«Ένας συνδυασμός συνεχούς έντονης επιχειρηματικής ανάπτυξης, περαιτέρω κερδών στην αγορά εργασίας και ρεκόρ πληθωριστικών πιέσεων δίνει το πράσινο φως για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit. «Ενθαρρυντικά, μια επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων υποδηλώνει ότι ο Δεκέμβριος θα πρέπει να φέρει ένα δυνατό τέλος του έτους, πράγμα που σημαίνει ότι το τέταρτο τρίμηνο θα δει μια ευπρόσδεκτη ανάκαμψη στην αύξηση του ΑΕΠ».

«Για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που ανησυχούν για την υγεία της αγοράς εργασίας μετά το τέλος του καθεστώτος άδειας, η έντονη αύξηση των θέσεων εργασίας που σηματοδοτείται θα πρέπει να προσφέρει κάποια καθησυχαστική άνεση», είπε ο Williamson.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!