Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Μία παγκόσμια φοροσυμφωνία να διασφαλίζει ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί πληρώνουν τον φόρο που τους αναλογεί
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Μία παγκόσμια φοροσυμφωνία να διασφαλίζει ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί πληρώνουν τον φόρο που τους αναλογεί

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Μία παγκόσμια φοροσυμφωνία να διασφαλίζει ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί πληρώνουν τον φόρο που τους αναλογεί

Η Βρετανία είπε σήμερα ότι η όποια παγκόσμια συμφωνία για έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις πρέπει να διασφαλίζει ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας πληρώνουν τον φόρο που τους αναλογεί, μία ημέρα πριν φιλοξενήσει τη διαδικτυακή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των 7 (G7).

Οι ΗΠΑ πρότειναν την περασμένη εβδομάδα τα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών να φορολογούνται με ελάχιστο συντελεστή 15%, χαμηλότερο της αρχικής πρότασης για 21%, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να διατυπώνουν δημοσίως τη στήριξή τους στην πρόταση αυτή.

Ωστόσο η Βρετανία, που προεδρεύει των συνεδριάσεων των χωρών της G7 φέτος, έχει εμφανιστεί πιο επιφυλακτική. Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ επιθυμεί οι κολοσσοί της τεχνολογίας που έχουν τα κεντρικά τους γραφεία σε άλλες χώρες να πληρώνουν περισσότερο φόρο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η σταθερή μας θέση είναι πως έχει σημασία πού καταβάλλεται ο φόρος και η όποια συμφωνία πρέπει να διασφαλίζει ότι οι ψηφιακές επιχειρήσεις πληρώνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο φόρο που αντανακλά τις οικονομικές τους δραστηριότητες», δήλωσε σήμερα πηγή από το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Χαιρετίζουμε την ανανεωμένη δέσμευση των ΗΠΑ να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και συμφωνούμε ότι οι ελάχιστοι φόροι ίσως βοηθούν να διασφαλιστεί πως οι επιχειρήσεις πληρώνουν φόρο -αρκεί να εντάσσονται στη συνολική προσέγγιση», προσέθεσε ο Βρετανός αξιωματούχος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!