Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Μετ’ εμποδίων η διανομή εφημερίδων λόγω δράσης της Extinction Rebellion
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Μετ’ εμποδίων η διανομή εφημερίδων λόγω δράσης της Extinction Rebellion

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Μετ’ εμποδίων η διανομή εφημερίδων λόγω δράσης της Extinction Rebellion

Η διανομή πολλών βρετανικών εφημερίδων διαταράχθηκε σήμερα, όταν ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν τα τυπογραφεία που χρησιμοποιεί ο όμιλος News UK του Ρούπερτ Μέρντοχ, εκδότη των Times και της Sun, ενέργεια την οποία καταδίκασε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Η Extinction Rebellion ανέφερε πως σχεδόν 80 ακτιβιστές απέκλεισαν δρόμους που οδηγούν σε δύο τυπογραφεία στο Μπρόξμπουρν στο Χέρτφορντσαϊρ, βορειοανατολικά του Λονδίνου, και στο Νόουσλι, κοντά στο Λίβερπουλ. Η αστυνομία του Χέρτφορντσαϊρ ανέφερε πως έκανε 42 προσαγωγές και η αστυνομία του Μέρσισαϊντ 30.

Τα Newsprinters, ιδιοκτησίας του Ρ. Μέρντοκ, τυπώνουν επίσης τη Daily Mail, τη Daily Telegraph και τους Financial Times. Οι ακτιβιστές είπαν πως προχώρησαν σε αυτή τη δράση για να υπογραμμίσουν αυτό που θεωρούν ως αποτυχία των εφημερίδων, να καταγράψουν με ακρίβεια την κλιματική αλλαγή.

Ωστόσο, η δράση αυτή επικρίθηκε από τον Τζόνσον: «Ο ελεύθερος Τύπος είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου η κυβέρνηση και άλλοι ισχυροί θεσμοί να λογοδοτούν για θέματα κρίσιμης σημασίας για το μέλλον της χώρας μας, περιλαμβανομένης της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής» ανέφερε στο Twitter.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο να επιδιώκεται να περιοριστεί η πρόσβαση του κοινού στις ειδήσεις με αυτόν τον τρόπο» συνέχισε.

Εκπρόσωπος της Newsprinters δήλωσε πως η εκτύπωση χρειάστηκε να μεταφερθεί σε άλλες εγκαταστάσεις.

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους αναγνώστες της Sun, των Times, της Daily Mail, της Daily Telegraph και των Financial Times, που ίσως να μη μπορέσουν να αγοράσουν την εφημερίδα τους, λόγω της καθυστερημένης διανομής» δήλωσε η εκπρόσωπος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!