Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Το lockdown χαλαρώνει- Στην αναμονή o τουρισμός
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Το lockdown χαλαρώνει- Στην αναμονή o τουρισμός

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Το lockdown χαλαρώνει- Στην αναμονή o τουρισμός

Μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον να χαλάρωσε τους περιορισμούς για το lockdown στο Ηνωμένο, για τα ταξίδια στο εξωτερικό, ωστόσο, οι Βρετανοί, που αποτελούν τη δεύτερη πιο σημαντική αγορά για την Ελλάδα, θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε χθες ότι εστιατόρια, παμπ και τα καταστήματα θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, αλλά η απαγόρευση ταξιδίων στο εξωτερικό ενδέχεται να παραμείνει για περισσότερο διάστημα.

Η νωρίτερη ημερομηνία για την επανέναρξη των μη απαραίτητων διεθνών ταξιδιών θα είναι η 17η Μαΐου με τους αξιωματούχους να προειδοποιούν τη Δευτέρα ότι ενδεχομένως να χρειαστεί μια παράταση αυτής της ταξιδιωτικής απαγόρευσης λόγω της έξαρσης των λοιμώξεων σε πολλές περιοχές στον κόσμο. Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση θα ληφθεί αργότερα και πιο κοντά στον Μάη, όπως είπαν.

«Δεν μπορούμε να είμαστε εφησυχασμένοι – βλέπουμε τα κύματα του ιού που πλήττουν άλλες χώρες και έχουμε δει πώς πηγαίνει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο τη Δευτέρα. «Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο ισχυρή θα είναι η ασπίδα του εμβολίου όταν αρχίσουν να αυξάνονται οι περιπτώσεις, καθώς φοβάμαι ότι θα το κάνουν», πρόσθεσε.

Στην Αγγλία, η πτώση των ποσοστών νοσηλείας και θανάτων και η επιτυχής διάθεση των εμβολίων, που έχουν χορηγηθεί σε περισσότερους από 31,5 εκατομμύρια ανθρώπους τουλάχιστον μία δόση, σημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται σε πορεία να συνεχίσει σταδιακά την άρση των περιορισμών που ισχύουν από τις αρχές Ιανουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!