Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία- κορωνοϊός: Εκτός ελέγχου τα κρούσματα και οι θάνατοι- Πού αποδίδεται η δραματική αύξηση
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία- κορωνοϊός: Εκτός ελέγχου τα κρούσματα και οι θάνατοι- Πού αποδίδεται η δραματική αύξηση

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία- κορωνοϊός: Εκτός ελέγχου τα κρούσματα και οι θάνατοι- Πού αποδίδεται η δραματική αύξηση

Αντιμέτωπη με μια ζοφερή πραγματικότητα βρίσκεται η Βρετανία, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξάνεται επικίνδυνα.

Οι μολύνσεις τις τελευταίες επτά ημέρες αυξήθηκαν κατά 18% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ παρόλο που οι θάνατοι δεν αυξάνονται με τέτοιο ταχύ ρυθμό, ο κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών αυξήθηκε κατά 11%. Τα τελευταία στοιχεία χθες κατέγραψαν 52.009 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τις 17 Ιουλίου και 115 θανάτους.

Επόμενο είναι, η ραγδαία αυτή κλιμακούμενη άνοδος των κρουσμάτων και νοσηλειών στη Βρετανία, να αυξάνει τις ανησυχίες των πολιτών της ΕΕ στη Δυτική Ευρώπη, οι οποίοι αναρωτιούνται εάν θα πρέπει να προετοιμάζονται για τα χειροτέρα.

Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Τουλάχιστον… όχι ακόμα.

Φόβοι ότι η ανοσία του εμβολιασμού αυξάνει τα κρούσματα

Παράγοντες όπως η μείωση της ανοσίας από τον εμβολιασμό, έχουν αναφερθεί ως πιθανοί λόγοι για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία.

Εάν αποδειχθεί ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος του τελευταίου κύματος λοιμώξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δικαιολογημένα θα πρέπει να ανησυχήσουν οι Δυτικές χώρες, καθώς έχουν παρόμοια επίπεδα εμβολιασμού και παρατηρούν επίσης τα κρούσματα να αυξάνονται.

Την ίδια στιγμή, πολλοί ειδικοί υπογραμμίζουν ότι υπάρχει μια πιο σοβαρή αιτία για αυτή τη νέα έξαρση της πανδημίας: Το HB «εγκατέλειψε» τα περισσότερα μέτρα δημόσιας υγείας, ενώ αντίθετα, άλλες χώρες στη Δυτική Ευρώπη έχουν υιοθετήσει μια πιο προσεκτική προσέγγιση, που περιλαμβάνει σωστή χρήση μάσκας και covid- διαβατήρια, εκτός από εμβολιασμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!