Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Υπέγραψε με την Ιαπωνία την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά το Brexit
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Υπέγραψε με την Ιαπωνία την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά το Brexit

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Υπέγραψε με την Ιαπωνία την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά το Brexit

Επίσημη εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία υπέγραψε σήμερα Παρασκευή η Βρετανία, σηματοδοτώντας την πρώτη μεγάλη συμφωνία μετά το Brexit για το εμπόριο κι ενώ με τους εμπορικούς εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να υφίστανται διαφορές για μια παρόμοια συμφωνία.

Η Βρετανία εγκατέλειψε επίσημα την Ε.Ε. τον Ιανουάριο και επικεντρώθηκε στη διαπραγμάτευση νέων εμπορικών συμφωνιών με χώρες σε όλο τον κόσμο, καθώς η μεταβατική περίοδος λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

«Πόσο ταιριαστό είναι να είσαι στη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου για να υποδεχτείς την έναρξη μιας νέας εποχής ελεύθερου εμπορίου», δήλωσε η Βρετανίδα υπουργός Εμπορίου Λιζ Τρους σε δημοσιογράφους, μετά την τελετή υπογραφής στο Τόκιο.

«Αυτή είναι η πρώτη νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου αφού το Ηνωμένο Βασίλειο είναι για άλλη μια φορά ανεξάρτητο στο εμπόριο», πρόσθεσε.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε μετά την επίτευξη ευρείας συμφωνίας της Τρους με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τοσιμίτσου Μοτέγκι τον Σεπτέμβριο.

Ο Μοτέγκι επεσήμανε ότι η υπογραφή ήρθε μόλις μετά από 4,5 μήνες από την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Αυτή είναι μια ένδειξη της αποφασιστικότητας της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου να συνεχίσουν έντονα την προώθηση του ελεύθερου εμπορίου», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός.

Η Βρετανία δήλωσε ότι η συμφωνία σημαίνει ότι το 99% των εξαγωγών της στην Ιαπωνία δεν θα υπόκειται σε δασμούς και ότι θα μπορούσε να αυξήσει το εμπόριο κατά 15,2 δισ. λίρες (19,9 δισ. δολάρια) μακροπρόθεσμα, σε σύγκριση με το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!