Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Εκτός «πράσινης ταξιδιωτικής λίστας» η Ελλάδα, σύμφωνα με το BBC
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Εκτός «πράσινης ταξιδιωτικής λίστας» η Ελλάδα, σύμφωνα με το BBC

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Εκτός «πράσινης ταξιδιωτικής λίστας» η Ελλάδα, σύμφωνα με το BBC

Η Βρετανία δεν θα συμπεριλάβει την Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» των ταξιδιών χωρίς καραντίνα, ενώ ετοιμάζεται να αφαιρέσει και την Πορτογαλία από αυτήν. Παράλληλα, δεν θα προστεθούν νέες χώρες, ανέφερε το BBC, απόφαση που αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τουριστικό κλάδο και αρκετές αεροπορικές εταιρείες.

Όπως αναφέρει το BBC, οι ελπίδες ότι κάποια ελληνικά, αλλά και ισπανικά νησιά θα προστίθεντο στη λίστα «εξανεμίστηκαν». Έτσι, η Ελλάδα παρέμεινε στην «πορτοκαλί λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου. Το δίκτυο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ: «Πρέπει να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει και ναεπιτρέπουμε ταξίδια όταν είναι ασφαλές να το κάνουμε. Πρέπει να ακολουθήσουμε τα δεδομένα».

Η Βρετανία επέτρεψε τα ταξίδια στις 17 Μαΐου μετά από τέσσερις μήνες lockdown, αλλά το άνοιγμα θα είναι ακόμη πιο περιοριστικό εάν η Πορτογαλία, ο μόνος μεγάλος θερινός προορισμός που ήταν ανοιχτός, καταργηθεί από τη λίστα ασφαλών ταξιδιών.

Η Πορτογαλία υπήρξε σωτηρία για τις αεροπορικές εταιρείες και τις ταξιδιωτικές εταιρείες τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, και η «υποβάθμισή» της στην πορτοκαλί λίστα θα εντείνει την κρίση για τον ταξιδιωτικό κλάδο που ανέμενε τον Ιούνιο για να ξεκινήσει μια ανάκαμψη.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η easyJet και η British Airways και ταξιδιωτικές εταιρείες όπως η TUI και η Jet2, που έχουν ήδη αποδυναμωθεί από 15 μήνες απαγορευτικών, θα αντιμετωπίσουν σοβαρές οικονομικές προκλήσεις εάν δεν ανοίξει ξανά αυτό το καλοκαίρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!