Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Δεν υπάρχουν σκέψεις προς το παρόν για ένα εθνικό lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Δεν υπάρχουν σκέψεις προς το παρόν για ένα εθνικό lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Δεν υπάρχουν σκέψεις προς το παρόν για ένα εθνικό lockdown

Ο Βρετανός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεν προτίθεται ακόμη να προχωρήσει σε ένα καθολικό εθνικό lockdown στην Αγγλία, παρά τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Τερές Κόφι.

«Δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θέλει να εφαρμόσει ένα εθνικό lockdown, αλλά όπως πάντα τον συμβουλεύουν οι επιστήμονες για να πάρει αυτήν την απόφαση», δήλωσε η Κόφι στον Sky.

Ο αρχηγός του Αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Κίρ Στάρμερ κάλεσε την Τρίτη για ένα lockdown με κλείσιμο του «διακόπτη», για 2 με 3 εβδομάδες για να σωθούν ζωές. Ο Στάρμερ επανέλαβε ότι η προσπάθεια του Τζόνσον να αντιμετωπίσει την πανδημία δεν είναι αποτελεσματική.

Ερωτηθείσα εάν η Αγγλία θα προχωρήσει σε εθνικό lockdown τις επόμενες δύο εβδομάδες, απάντησε: «Δεν πιστεύω να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά όπως λέω, είναι μία απόφαση την οποία θα πάρει ο πρωθυπουργός».

Παράλληλα ζήτησε στο σύστημα με τα 3 επίπεδα μέτρων που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, να δοθεί χρόνος ούτως ώστε να κριθεί αν είναι αποτελεσματικό.

Ωστόσο, επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης σε έγγραφό που θα δημοσιευθεί σήμερα Τετάρτη, υποστηρίζουν ότι ένα πλήρες lockdown δύο εβδομάδων από τις 24 Οκτωβρίου, θα μπορούσε να μειώσει τους θανάτους για το υπόλοιπο του έτους από περίπου 19.900 σε 12.100, σύμφωνα με τους Times.

Η εφημερίδα του Γκράχαμ Μέντλεϊ, μέλους της κυβερνητικής επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, λέει ότι «ο βέλτιστος χρόνος για μία παύση είναι πάντα τώρα· δεν υπάρχουν καλοί επιδημιολογικοί λόγοι για να καθυστερήσει μία παύση της δραστηριότητας».

Εάν οι ημερήσιοι θάνατοι φτάσουν πάνω από τους 200, ο «διακόπτης» θα μπορούσε να μειώσει τα κρούσματα για το υπόλοιπο του έτους από 80.000 σε λιγότερο από 40.000, όπως αναφέρουν οι Times.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!