Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση στα στεγαστικά δάνεια τον Απρίλιο
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση στα στεγαστικά δάνεια τον Απρίλιο

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Απροσδόκητη αύξηση στα στεγαστικά δάνεια τον Απρίλιο

Τα ενυπόθηκα δάνεια υποχώρησαν τον Απρίλιο σε 3,3 δισεκατομμύρια λίρες (4,7 δισεκατομμύρια δολάρια) από το ρεκόρ 11,5 δισεκατομμυρίων λιρών τον προηγούμενο μήνα, αφού το Υπουργείο Οικονομικών επέκτεινε τις φορολογικές ελαφρύνσεις στις αγορές κατοικίας, προκαλώντας αύξηση των τιμών των ακινήτων.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, BoE) δήλωσε την Τετάρτη ότι εγκρίθηκαν 86.921 νέα δάνεια τον Απρίλιο, έναντι 83.400 αναθεωρημένων τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ελαφρά πτώση στα 81.000.

Οι Βρετανοί εγχώριοι αγοραστές έσπευσαν να επωφεληθούν από τις φορολογικές μειώσεις που επρόκειτο να λήξουν στα τέλη Μαρτίου. Αν και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ επέκτεινε τη φορολογική μείωση στον προϋπολογισμό του Μαρτίου, το μέτρο ήρθε πολύ αργά για να επηρεάσει τον ενυπόθηκο δανεισμό.

Ενώ ο κύριος δείκτης πληθωρισμού της BoE παρέμεινε κάτω από τον στόχο του 2% για 1μιση χρόνο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένουν να φτάσει στο 2,5% περίπου έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι λιανικές πωλήσεις έχουν αυξηθεί πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαλάρωσε τους περιορισμούς για τον έλεγχο του Covid-19.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας την Τετάρτη έδειξαν ότι οι καταναλωτές συνέχισαν να αποπληρώνουν σημαντικά ποσά χρέους από την αρχή της κρίσης. Ο καθαρός δανεισμός για τους καταναλωτές μειώθηκε 400 εκατομμύρια λίρες τον Απρίλιο, ενώ τα νοικοκυριά κατέθεσαν επιπλέον 10,7 δισεκατομμύρια λίρες σε τράπεζες και οικοδομικές εταιρείες τον Απρίλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!