Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Αντιμέτωπο με σοβαρές ελλείψεις υγιοενομικού προσωπικού το ΕΣΥ
[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Αντιμέτωπο με σοβαρές  ελλείψεις υγιοενομικού προσωπικού το ΕΣΥ

[Η Ναυτεμπορική]: Βρετανία: Αντιμέτωπο με σοβαρές ελλείψεις υγιοενομικού προσωπικού το ΕΣΥ

Πανδημία, κύμα συνταξιοδοτήσεων και αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτική λόγω του Brexit: το σύστημα δημόσιας υγείας στη Βρετανία (NHS) απειλείται από σοβαρή έλλειψη προσωπικού.

Στο NHS Αγγλίας εργάζονται άνθρωποι από 211 εθνικότητες. Γι’ αυτό οι περιορισμοί στα ταξίδια στη διάρκεια της πανδημίας covid-19 προκάλεσε έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, εκτιμά ο Φαϊζάν Ράνα υπεύθυνος λειτουργίας ενός νοσοκομείου του Λονδίνου. Από τον Μάρτιο του 2020 ως τον Μάρτιο του 2021 έφτασαν στη Βρετανία συνολικά 3.700 λιγότεροι υγειονομικοί σε σχέση με την περίοδο 2019-2020.

Όμως εδώ και πολλά χρόνια η Βρετανία προσελκύει λιγότερους υγειονομικούς: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2021 εργάζονταν στο NHS 8.000 λιγότεροι Ευρωπαίοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες σε σχέση με το 2016, χρονιά κατά την οποία έγινε το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που εγκατέλειψαν τη Βρετανία επικαλέστηκαν ως λόγο της απόφασής τους το Brexit, σύμφωνα με έρευνα του Συμβουλίου Νοσηλευτών και Μαιών το 2020.

Από φέτος και ως το 2029 το εκρηκτικό μίγμα του Brexit, της αυστηροποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής και η πανδημία ενδέχεται να προκαλέσει χρόνια έλλειψη υγειονομικού προσωπικού στη Βρετανία, κάτι που θα σημαίνει ότι θα λείπουν 108.000 νοσηλευτές, σύμφωνα με το Health Foundation. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο του υπάρχοντος προσωπικού, που ανέρχεται περίπου σε 300.000 νοσηλευτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!