Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Βρετανία ακύρωσε το συμβόλαιο με τη γαλλική Valneva για το εμβόλιο κατά της Covid-19
[Η Ναυτεμπορική]: Η Βρετανία ακύρωσε το συμβόλαιο με τη γαλλική Valneva για το εμβόλιο κατά της Covid-19

[Η Ναυτεμπορική]: Η Βρετανία ακύρωσε το συμβόλαιο με τη γαλλική Valneva για το εμβόλιο κατά της Covid-19

Η Βρετανία ακύρωσε το συμβόλαιό της για περίπου 100 εκατ. δόσεις ενός εμβολίου κατά της COVID-19 που αναπτύσσει η γαλλική Valneva εν μέρει διότι ήταν σαφές ότι δεν επρόκειτο να εγκριθεί η χρήση του στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

«Υπάρχουν εμπορικοί λόγοι για τους οποίους ακυρώσαμε το συμβόλαιο αλλά αυτό που μπορώ να της πω είναι πως ήταν επίσης σαφές σε εμάς ότι το εν λόγω εμβόλιο που ανέπτυσσε η εταιρεία δεν θα έπαιρνε έγκριση από την MHRA εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Βρετανός υπουργός Υγείας απαντώντας σε μια ερώτηση Σκωτσέζου βουλευτή.

Στο μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το εμβόλιο της Valneva και συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις.

«Έχουμε τη βούληση να συνεχίσουμε» τις διαπραγματεύσεις με τη Valneva σε επίπεδο ΕΕ, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας στη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου με θέμα την εκστρατεία εμβολιασμού.

Η Valneva, που έχει εν μέρει την έδρα της στην Νάντη, αναπτύσσει ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 το οποίο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των κλινικών δοκιμών. Είχε ωστόσο υπογράψει ήδη ένα συμβόλαιο με τη βρετανική κυβέρνηση για την παράδοση 100 εκατ. δόσεων σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων.

«Βουτιά» 40% για τη μετοχή

Όμως ο όμιλος ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως το Λονδίνο αναίρεσε το συμβόλαιο, ένα σκληρό χτύπημα για την εταιρεία καθώς επρόκειτο για τη μοναδική της παραγγελία για αυτό το εμβόλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!