Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Βούτσης: Πράξη εκκίνησης της δημοκρατίας η απόρριψη του πορίσματος εναντίον του Ν. Παππά
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Βούτσης: Πράξη εκκίνησης της δημοκρατίας η απόρριψη του πορίσματος εναντίον του Ν. Παππά

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Βούτσης: Πράξη εκκίνησης της δημοκρατίας η απόρριψη του πορίσματος εναντίον του Ν. Παππά

Προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου καταλόγισε στην κυβέρνηση της ΝΔ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, καλώντας ταυτόχρονα το Κοινοβούλιο να απορρίψει την πρόταση του πορίσματος για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παπά, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

«Η απόρριψη, από τη Βουλή, της πρότασης του πορίσματος κατά του Νίκου Παπά μπορεί να αποβεί καθαρτήρια. Μπορεί να συμβάλει στην αποστασιοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου από πρακτικές ποινικοποίησής της. Η συζήτηση που γίνεται σήμερα έχει να κάνει με το μέλλον. Με το τι μηνύματα θα στείλει η Βουλή προς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που είναι ο πυρήνας της ασύδοτης λειτουργίας», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Παράλληλα, απέρριψε το σκεπτικό του κατηγορητηρίου εναντίον του κ. Παπά επισημαίνοντας ότι «τον εγκαλούν εκείνοι που εμπλέκονται στο μέγιστο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, που είναι η 25ετής ασυλία των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών προσώπων και την επέκταση της πολιτικής τους κυριαρχίας».

«Πώς είναι δυνατόν να εγκαλούν τον Νίκο Παπά πολιτικές δυνάμεις για επηρεασμό των μέσων ενημέρωσης, ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών μέσων, όταν είναι σαφές ότι έδωσε τέλος σε ένα καθεστώς που λειτουργούσε ασύδοτα επί 25 χρόνια με κερδοφορία και άνετη δανειοδότηση σε κομβικές στιγμές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!