Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Τσακαλώτος: Οι λόγοι που το εργασιακό ν/σχ είναι εκτός τόπου και χρόνου
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Τσακαλώτος: Οι λόγοι που το εργασιακό ν/σχ είναι εκτός τόπου και χρόνου

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Τσακαλώτος: Οι λόγοι που το εργασιακό ν/σχ είναι εκτός τόπου και χρόνου

«Το εργασιακό νομοσχέδιο είναι εκτός τόπου και χρόνου», τόνισε στη βουλή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Συντονιστής Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνοντας εκτός άλλων ότι το νομοσχέδιο απέχει παρασάγγας από την ελληνική πραγματικότητα.

Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι το ν/σχ είναι εκτός χρόνου διότι «είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται στις χώρες του ΟΟΣΑ από τη δεκαετία του 1980 με πενιχρά αποτελέσματα».

Υπέβαλε συμπληρωματικά, τα εξής ερωτήματα:

  • Υπάρχει αύξηση στους μισθούς;
  • Υπάρχει αύξηση στις επενδύσεις;
  • Υπάρχει κάποια βελτίωση στους ρυθμούς ανάπτυξης – παραγωγικότητας;
  • Υπάρχει κάποια βελτίωση στην ασφάλεια των εργαζομένων και την ποιότητα των θέσεων εργασίας;

Θα μπορούσατε, είπε στη συνέχεια, «αυτό το νομοσχέδιο να το είχατε φέρει και στο πρώτο μνημόνιο και στο δεύτερο μνημόνιο όπως ζητούσε το ΔΝΤ. Mας πιέζατε να το φέρουμε στο τρίτο μνημόνιο καταγγέλλοντάς μας ότι δεν κλείνουμε αξιολογήσεις γιατί είμαστε κολλημένοι με τα δικαιώματα των εργαζομένων Αλλά εσείς είστε χειρότεροι από το ΔΝΤ, γιατί το ΔΝΤ το έχω κατηγορήσει δημοσίως ότι προωθούσε policy based evidence (Στοιχεία βασισμένα στις πολιτικές) αντί για evidence based policy (πολιτικές βασισμένες στα στοιχεία). Ενώ εσείς που είστε πιο δίκαιοι ανάμεσα στα δύο ούτε κάνετε τον κόπο να παρουσιάσετε στοιχεία που ταιριάζουν με τις προαποφασισμένες πολιτικές».

Συνεχίζοντας την αιτιολόγησή του ως προς το «εκτός τόπου», ο κ Τσακαλώτος ανέφερε ότι οι πολιτικές αυτές δεν εμπλέκονται καθόλου με την ελληνική πραγματικότητα. «Πιστεύετε ότι δεν είναι αρκετά ευέλικτη η ελληνική αγορά εργασίας; Αυτή η πολιτική ανταποκρίνεται στην παραγωγική δομή της χώρας όπου κυριαρχούν μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή απλώς κάνετε τα χατίρια για κάποιες επιχειρήσεις και κάποιους κλάδους όπως τον τουρισμό;», διερωτήθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!