Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Θεοχάρης σε ΚΙΝΑΛ: Η πρώτη χώρα με ξεκάθαρο στόχο για άνοιγμα Τουρισμού στις 14 Μαΐου
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Θεοχάρης σε ΚΙΝΑΛ: Η πρώτη χώρα με ξεκάθαρο στόχο για άνοιγμα Τουρισμού στις 14 Μαΐου

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Θεοχάρης σε ΚΙΝΑΛ: Η πρώτη χώρα με ξεκάθαρο στόχο για άνοιγμα Τουρισμού στις 14 Μαΐου

«Απαιτείται εθνική προσπάθεια για τη στήριξη του Τουρισμού. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα με ξεκάθαρο στόχο για το άνοιγμα στις 14 Μαΐου», τόνισε στη βουλή, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Θεοχάρης, σημείωσε ότι «Αυτή τη στιγμή απαιτείται στήριξη της εθνικής προσπάθειας για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού και την ανάκτηση του χαμένου εδάφους. Η Ελληνική Κυβέρνηση υποβάλλει το σχεδιασμό της για το ασφαλές άνοιγμα στην Υγειονομική Επιτροπή και προχωρά σύμφωνα με τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων».

Τα πρωτόκολλα λειτουργίας υπάρχουν και ισχύουν, επεσήμανε ο υπουργός, στη βάση όσων εφαρμόστηκαν πέρυσι, καθώς αποδείχθηκαν άκρως επιτυχημένα και αποτελεσματικά, ενώ οι ρυθμίσεις είναι κοινοποιημένες στην αγορά.

«Κάνουμε μία πολύ ενεργή προσπάθεια για το άνοιγμα των αγορών. Στόχος μας είναι να δείξουμε μια καθαρή εικόνα στο εξωτερικό, κάτι που επιτυγχάνουμε με τις διμερείς συμφωνίες τις οποίες συνάπτουμε. Είμαστε η 1η χώρα που έχουμε δώσει έναν ξεκάθαρο στόχο με το άνοιγμα το οποίο έχουμε ανακοινώσει για τις 14 Μαΐου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοχάρης, ανέφερε ότι «πέρυσι, το 2ο κύμα της πανδημίας δεν έπληξε τη χώρα μας νωρίτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη. «Δεν μπορείτε να λέτε ότι το άνοιγμα του τουρισμού επιδείνωσε την κατάσταση, τη στιγμή που τον Αύγουστο είχαμε 180 κρούσματα σε 3 εκατ. τουρίστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!