Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλή: Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης οι τροπολογίες για ΕΥΠ-Πολιτική Προστασία
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή: Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης οι τροπολογίες για ΕΥΠ-Πολιτική Προστασία

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή: Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης οι τροπολογίες για ΕΥΠ-Πολιτική Προστασία

Τα «πυρά» της αντιπολίτευσης προκάλεσε στη Βουλή τροπολογία για την πρόσληψη 28 μετακλητών υπαλλήλων στην Πολιτική Προστασία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και ο εισηγητής του κόμματος Μάριος Κάτσης, μίλησαν «για σκανδαλώδη και ρουσφετολογική ρύθμιση, που ανατρέπει το σύνολο των διοικητικών κανόνων και είναι απολύτως αντίθετη με όλες τις επιταγές του Συντάγματος».

Ωστόσο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για λαϊκισμό και εξήγησε ότι οι 28 θα είναι επιστημονικά στελέχη που θα κληθούν να οργανώσουν τις νέες δομές του εθνικού μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων. «Ούτε κομματικούς στρατούς φτιάχνουμε, ούτε τίποτα τέτοιο. Άλλωστε, εγώ από τους οκτώ μετακλητούς που δικαιολογεί η θέση μου, έχω μόνον έναν» ανέφερε.

Η ΕΥΠ

Στο στόχαστρο βρέθηκε και η τροπολογία που προβλέπει τη μεταφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Παρακολούθησης της ΕΥΠ. «Πρόκειται για μια εσωτερική δομή παρακολούθησης του «εσωτερικού εχθρού», που έφτιαξε ο κ. Γεραπετρίτης» σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας.

Ο υπουργός Επικρατείας, Kυριάκος Πιερρακάκης, είπε ότι μεταφέρονται συναφείς δομές από την ΕΥΠ προς το ΓΕΕΘΑ. «Οπουδήποτε είναι οι δομές συναφείς, πρέπει να συγχωνεύονται. Αυτός είναι ο κανόνας για την ορθή λειτουργία. Η τροπολογία είναι στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού» είπε ο υπουργός.

«Οι εξελίξεις τρέχουν, οι ταχύτητες αυξάνουν κι εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθούμε από απόσταση», ανέφερε εισηγητής της ΝΔ Νίκος Ταγαράς κι επισήμανε ότι «το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεχώς εκσυγχρονιζόμενο, παρέχοντας υπηρεσίες, απλοποιώντας κι επιταχύνοντας θέματα που αφορούν στη διασύνδεση κι επικοινωνία του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες, συνεχώς αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει όλες τις υπηρεσίες».

Επικριτικός για διατάξεις και τροπολογίες που έχουν περιληφθεί στο νομοσχέδιο ήταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!