Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Πλεύρης: Επιδιώκουμε λύση για τους συμβασιούχους στο χώρο της υγείας
[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Πλεύρης: Επιδιώκουμε λύση για τους συμβασιούχους στο χώρο της υγείας

[Η Ναυτεμπορική]: Βουλή- Πλεύρης: Επιδιώκουμε λύση για τους συμβασιούχους στο χώρο της υγείας

Η βούληση της κυβέρνησης είναι να βρεθεί λύση στο πλαίσιο του Συντάγματος, τόνισε ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης σε παρέμβασή του στη Βουλή, για το θέμα των συμβασιούχων στο χώρο της Υγείας. Με αφορμή την επικείμενη ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών, είπε ότι η επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι, όταν φέρει τις ανανεώσεις, να αναφερθεί σε ένα συνολικό σχεδιασμό.

Προφανώς, τόνισε, δεν μπορεί να υπάρχουν λύσεις εκτός Συντάγματος και σημείωσε ότι «ήδη, υπάρχει ένα θέμα αναφορικώς με τη μοριοδότηση, σε απόφαση Τμήματος, το οποίο παρέπεμψε την απόφαση, λόγω σπουδαιότητας, στην Ολομέλεια». Επισήμανε μάλιστα ότι όσοι από τον πολιτικό κόσμο, μιλούν για μονιμοποίηση – στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνουν, είναι να δίνουν επιχειρήματα σε αυτούς που προσβάλλουν τις προκηρύξεις που βγαίνουν.

«Συνεπώς, θα ψάξουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, η οποία υπάρχει. Η λύση αυτή έρχεται μέσα από τις προκηρύξεις και μέσα από αυτές μπορεί να γίνει κουβέντα πώς θα καλυφθούν και συγκεκριμένες θέσεις στο μεγαλύτερο βαθμό και να δικαιωθούν όσοι βρισκόντουσαν στο σύστημα. Γι’ αυτό, ακριβώς, ζητήσαμε με την αναπληρώτρια υπουργό κ. Γκάγκα, που έχει και την αρμοδιότητα αναφορικώς με τα νοσοκομεία, να υπάρξουν οι παρατάσεις, ώστε όταν θα γίνονται και οι παρατάσεις, να παρουσιάσουμε τον όλο σχεδιασμό μας, για να ξέρουμε τι κάνουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας, με την καλύτερη δυνατή λύση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!